Nepodporujte Donalda Trumpa. Zle se vám to vrátí, varuje Putina agent KGB

29.08.2016 14:07

Putinův režim bude své podpory republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa ještě litovat. „Chybná ruská politika se do Kremlu vrátí jako bumerang a do Bílého domu vynese Hillary Clintonovou,“ míní bývalý agent KGB.

Nepodporujte Donalda Trumpa. Zle se vám to vrátí, varuje Putina agent KGB
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Ukrajinský server Segodnja ve svém článku cituje slova bývalého zaměstnance hlavního ředitelství sovětské KGB Jurije Švece, který se při své práci zaměřoval na vývoj ve Spojených státech.

V rozhovoru pro Rádio Svoboda prohlásil, že se Rusko příliš očividně „míchá“ do prezidentských voleb ve Spojených státech.

„Hned během prvního týdne poté, co jsem nastoupil do vnější rozvědky KGB, to bylo na začátku 80. let, si mě zavolal ředitel oddělení a mimo jiné mi řekl (v té době ve Spojených státech probíhala předvolební kampaň): ‚Máme možnost určitým způsobem ovlivnit výsledek voleb v USA, ale dělat to nebudeme. Mohlo by se to dostat na veřejnost a potom by se to obrátilo proti nám. Negativní efekt by mohl stokrát převýšit výhodu, kterou bychom tím získali.‘“

„Tak se v Sovětském svazu postupovalo v analogické situaci. Podle mého názoru byl takový přístup naprosto správný. Jaký je hlavní princip takovýchto operací? Vše musí být provedeno v tajnosti. Pokud tato zásada nemůže být z nějakého důvodu dodržena, operace by se neměla provádět.“

„A co nyní dělá ruská vláda? Přesně to, co by se dělat nemělo. Prezident Putin na taková pravidla ovšem nehledí. Je naprosto očividné, že se Rusko snaží pomoci Trumpovi. Dělá to ovšem naprosto chybným způsobem. Negativní efekt na Putinův režim bude ohromný,“ míní bývalý agent KGB.

Podle Švecových slov z očividné podpory Donalda Trumpa ze strany ruské vlády může profitovat jedině Hillary Clintonová a její tým. „Ruské snahy na podporu Trumpa se vrátí zpět do Kremlu jako bumerang a pomohou Clintonové dostat se do Bílého domu,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…