Nerozhodná ČSSD přichází o své voliče, míní Mitrofanov

06.08.2011 9:52

Ohledně ČSSD se v médiích hovoří o tom, zda má ve vedení dostatečně silné osobnosti. Diskutuje se, zda je Bohuslav Sobotka výraznější než Michal Hašek a zda by nějaký silný lídr dokázal sehnat víc preferencí, než strana v současnosti má. Nad tím polemizuje komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov.

Nerozhodná ČSSD přichází o své voliče, míní Mitrofanov

Řada lidí si myslí, že by ČSSD měl vést člověk s prořízlou pusou a s hlasem jako zvon. Podle Mitrofanova zde byl ale jen jeden takový člověk, který měl navíc nadprůměrný intelekt. Miloš Zeman ale ze svých bývalých výšin klesl k islamofobii, takže ani on nebyl zárukou neumdlévajícího rozumu.

Nerozhodná ČSSD se chová umírněně

Silný a bezohledný vůdce ale nedokáže zaujmout většinu voličů, která by ČSSD umožnila získat silnou pozici na politické scéně.

Sociální demokracie si ale nedokáže vybrat, na jakou stranu se má dnes přiklonit. Nalevo za komunisty se ČSSD příliš nechce a vpravo by spáchala politickou sebevraždu. ČSSD se tedy podle Mitrofanova  vyhýbá jakýmkoli extrémům, a zároveň nenabízí východisko ze systémové krize.

Komentátor Práva si proto myslí, že Bohuslav Sobotka je pro toto období velmi příhodným předsedou.

Ostatní levicové strany prosperují na nestálé situaci ČSSD

Východisko teď nenabízejí jiné strany, ty se prý pouze přiživují na nerozhodnosti ČSSD a nabízejí ostrá řešení místo největší levicové strany. Využívají přitom národovectví a xenofobii.

Jestliže bude situace pokračovat, budou z toho mít prospěch strany Suverenita a zemanovci. A ČSSD by tak mohla přijít o možnost vytvořit v budoucnu silnou vládu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …