Nevyjednávat, rovnou střílet. Vydírání Lukačoviče nabírá na obrátkách

30.07.2023 13:13 | Monitoring

Komunikace mezi Ivem Lukačovičem a vyděračem, který po zakladateli Seznamu žádal 12,7 bitcoinu do tří dnů, se dostává do dalšího dějství. Poté, co se Lukačovič obrátil na veřejnost s žádosti, aby pomohla s dohledáním neznámého pachatele a nepřistoupil na anonymní vyjednávání, přišla další výhrůžky týkající se i miliardářovy rodiny. „Z teroristy a vyděrači se nevyjednává. Ty se rovnou střílej,“ vzkázal poté na svém twitterovém učtu miliardář, který znovu celou záležitost zveřejnil na svém twitterovém účtu. Za dopadení vyděrače slibuje miliony.

Nevyjednávat, rovnou střílet. Vydírání Lukačoviče nabírá na obrátkách
Foto: Repro Facebook
Popisek: Logo Televize Seznam

Jak jsme již informovali, neznámý vyděrač, který vyhrožuje terorizováním firmy, požaduje po Lukačovičovi celkem 12,7 bitcoinu ( v přepočtu 8,12 milionu korun) na uvedený bitcoinový účet. Ve svém e-mailu vyděrač zakladatele Seznamu varoval, aby nic nezveřejňoval a neohlašoval policii. „Tohle je jediný způsob, jak mě rozumně zastavit (zaplatit – pozn. red.), než napáchám škody výrazně větší, než kolik teď požaduji. Je to prostě obchod,“ napsal anonym.  

Pokud tak Lukačovič neučiní, vyhrožoval potížemi Seznamu v jeho sídle na Andělu, ale i v dopravě a v nemocnicích podobně jako před dvěma lety. Jde zřejmě o tutéž osobu, která tehdy ohlásila bombu v jedné známé internetové společnosti.

Lukačovič odmítl na takovou hru přistoupit, obrátil se na policii i na veřejnost s žádostí o pomoc, ve hře je i několikamilionová odměna. „Nabízím několik milionů Kč jako odměnu za vypátrání a pravomocné odsouzení majitele bitcoinové peněženky bc1q5emlck4402nlctp3ss7cewkc4nsrewwujh0jd7. Dostaneš tolik milionů Kč, kolik on dostane let natvrdo. Pokud půjde sedět na 5 let, ty dostaneš třeba 5 milionů korun. Ten z*rd půjde sedět. O tom už je rozhodnuto,“ reagoval v sobotu ve veřejném příspěvku na vyděračova slova majitel Seznamu.

Do několika hodin přišla od pachatele o to tvrdší reakce, kterou Lukačovič sdílel ve svém tweetu. „Chceš hrát mimo hřiště? Tak jo. Dávám ti čas do nedělních 18 hodin to vyřešit se mnou dohodou. I když by sis za to zasloužil trochu zhoršit podmínky, nechám to, jak to je. 0,5 btc pro začátek vyjednávání stačí. Jak mi přijde aspoň taková částka, otevřu tenhle e-mail a můžeme si psát, ale samozřejmě rozumně rychle, maximálně 14 dní,“ klade si vyděrač další podmínky.

Pokud tak Lukačovič neučiní do 18 hodin, slibuje vyděrač, že bude „ošklivý“ pro všechny, včetně jeho rodiny. „Kromě toho, že si uděláte požární cvičení, v případě nesplnění podmínek začneme mluvit o rodině, není tak anonymní, jak si myslíš, a to teprve začne být kurva nepříjemný, Pokud začneme vyjednávat, tak ti garantují, že pokud vyjednávání selže, k rodině se dál nesnížím, to jen v případě, že budeš úplně odmítat to řešit a vysereš se na to. Poraď se s Ellou, co si myslí, že je správní volba,“ napsal vyděrač.

Lukačovičova odpověď byla nekompromisní: „Z teroristy a vyděrači se nevyjednává. Ty se rovnou střílej. Nikdo nežije v bublině. Každý někoho má. Rodinu, přátele, rodiče. A tohodle zmrda jednou někdo PRÁSKNE. Někdo, kdo o něm ví, aniž by on to sám tušil,“ uvedl Lukačovič.

Později se ukázalo, že někdo poslal vyděrači na konkrétní bitcoinový účet 0,0001 bitcoinu, anonym se obrátil na Lukačoviče s tím, že jde o „výsměch“ a opět mu zopakoval své výše zmíněné podmínky. „Děcka, kdo mu poslal ten 0,0001 bitcoinu. Asi ho to naštvalo,“ dodal k tomu pobaveně Lukačovič ve svém twitterovém příspěvku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hona, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Fišer , 30.07.2023 13:59:42
Nevím jaká je motivace onoho "vyděrače" ale vím, že Lukačovič prostřednictvím Seznamu manipuluje s fakty, cenzuruje nepohodlné názory a záměrně klame veřejnost. Možná to někoho už hodně naštvalo.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…