Nová čísla: Vláda v háji, Rajchlovo PRO 6 procent

05.10.2023 10:59 | Monitoring

Kdyby se v současné době konaly volby do Poslanecké sněmovny, usedla by v ní i strana PRO Jindřicha Rajchla. Ukazuje to průzkum společnosti Phoenix Research, jehož výsledky mají ParlamentníListy.cz k dispozici. Vítězem voleb by bylo hnutí ANO Andreje Babiš s 28,7 procenta.

Nová čísla: Vláda v háji, Rajchlovo PRO 6 procent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Do Poslanecké sněmovny by podle průzkumu usedlo sedm subjektů. Vítězem voleb by bylo hnutí ANO s 28,7 procenta, druhá ODS pod vedením Petra Fialy (ODS) zaostává s 13,5 procenta. Na paty jí dýchají Piráti s 10,3 procenta a okamurovci (SPD) s 10,1 procenta. 

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36094 lidí

STAN, jejž vede Vít Rakušan, by získal 6,2 procenta, PRO Jindřicha Rajchla 6,1 procenta a KDU-ČSL 5,9 procenta. TOP 09 a SOCDEM by zůstaly před branami dolní komory Parlamentu. TOP 09 by podle průzkumu měla získat 4,1 procenta, SOCDEM dvě procenta. 

8,7 procenta lidí pak uvádí, že neví, koho by volili, 4,4 procenta říkají, že by volili někoho jiného.

Z průzkumu je tak jednoznačně patrné, že vládní strany by nyní nesložily většinu, ani kdyby kandidovaly ve stejných koalicích jako v roce 2021. 

Průzkum byl prováděn na území celého Česka ve dnech 27. 9. 2023–5. 10. 2023, celkem se jej účastnilo 1019 respondentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Do nových voleb je potřeba vytvořit široký vlastenecký blok, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJamščik , 05.10.2023 12:29:29
Tento blok musí spojovat všechny, kteří ctí skutečné, historicky ověřené hodnoty - TRADIČNÍ RODINU, NÁROD, VLAST a MÍR. Blok musí být jasně vymezen proti americkému korporátnímu a fašismu i proti nástrojům tohoto fašismu, jako jsou EU, NATO a politické neziskovky řízené cizáky. Jen úplným hlupákům dosud neotevřely oči svévolné vojenské přepady slabších států, ničení a vraždění vojsky USA+NATO. Irák, Srbsko, Sýrie, Libye a desítky dalších přepadených států a obrovské množství povražděných nevinných lidí vč. malých dětí. Na to vždy mysleme,než přistoupíme k volebním urnám. Je třeba spojit všechny slušné, vlastenecky cítící lidi. Tuto zem stvořily generace našich předků. Krví tuto zem bránily, potem ji zúrodnily a urbanizovaly. Tato zem nesmí padnout do rukou nájezdníků a cizáků. Taková je naše přísaha. Proto nesmime rozdělovat, ale spojovat. Všechny slušné vlastence proti vlastizrádné globalizační chátře.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…