Novým šéfem dozorčí rady firmy SAKO bude Onderka, píše dnešní tisk

10.05.2019 9:40

Poslanec, místopředseda ČSSD a bývalý brněnský primátor Roman Onderka bude místo stranického kolegy Vlastimila Žďárského šéfem dozorčí rady společnosti pro svoz a zpracování odpadu SAKO. Změnu už schválili brněnští radní, kteří fungují jako valná hromada této stoprocentně městské firmy, napsala dnešní Mladá fronta DNES.

Novým šéfem dozorčí rady firmy SAKO bude Onderka, píše dnešní tisk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Onderka

"Roman Onderka je člověk, který byl od roku 2002 zastupitelem města a osm let primátorem. Myslím, že je to adekvátní náhrada za zkušeného doktora Žďárského," uvedl k tomu náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD).

Onderka nabídku podle listu přijal. "Naši zastupitelé jsou v koalici a věci s nimi konzultuji, takže vazbu na Brno mám. Navíc dozorčí rada zasedá čtyřikrát do roka, takže mě to časově nezatíží," uvedl Onderka. List připomněl, že Onderka jako primátor zasedal v představenstvu veletrhů a ještě před tím jako zastupitel v dopravním podniku a teplárnách.

Žďárský na svoji funkci rezignoval ke konci dubna, stejně jako na post předsedy představenstva Brněnských vodáren a kanalizací. Důvody neuvedl. Kdo ho nahradí v čele představenstva vodáren, podle listu není zatím jisté.

O kandidátovi do představenstva vodáren rozhodne úterní městské zastupitelstvo a s konečnou platností červnová valná hromada společnosti, v níž má Brno těsnou většinu. Za obě funkce pobíral Žďárský 38.000 korun měsíčně, v dozorčí radě SAKO 13.000 Kč a ve vodárnách 25.000 Kč, uvedla MfD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…