ODS chce konec VV v koalici na Praze 1. Důvod: ABL

08.04.2011 23:20

Klub ODS z Prahy 1 vyzývá starostu Prahy 1 Oldřicha Lomeckého (TOP 09), aby na příštím zasedání zastupitelstva městské části předložil návrh na vyloučení Věcí veřejných z koalice na radnici.

ODS chce konec VV v koalici na Praze 1. Důvod: ABL

Důvodem pro výzvu ODS je prý prokázané propojení členů Věcí veřejných s bezpečnostní agenturou ABL, která podle slov Jaroslav Škárky sledovala politiky Prahy 1.

ABL ovládla radnici a databáze Prahy 1

Místopředseda Klubu ODS v Praze 1 Richard Bureš dále tvrdí, že místostarostka Prahy 1 Jana Pařízková působila jako projektová manažerka ABL. Prý to vyplývá z firemního časopisu ABL.

Prý se jedná o jasný důkaz o tom, že zaměstnanci ABL ovládli radnici Prahy 1. Návrh na vyloučení Věcí veřejných z koalice je prý motivován zájmem o zamezení vlivu ABL na dění na radnici a k přístupu k databázím, kterými radnice disponuje.

„Jsme si vědomi toho, že Lomecký sestavoval koalici s Věcmi veřejnými bez znalosti pozadí a spojení Věcí veřejných s ABL. Nyní jsme však přesvědčeni, že nastal správný čas, aby dostál svému slibu obyvatelům Prahy 1 a vedl radnici nezatíženou jakýmikoli pochybnostmi o oprávněnosti mandátů politické reprezentace. Proto Věci veřejné musí koalici okamžitě opustit," píše se v tiskovém prohlášení.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondrův „holandský chvat“: Podpořil správné otvírání dveří. „Neměl jsem informace.“

4:40 Vondrův „holandský chvat“: Podpořil správné otvírání dveří. „Neměl jsem informace.“

Přes směrnici o řidičských průkazech chce Evropská unie dosáhnout mnohem přísnějších podmínek pro ři…