ODS je strana zlodějů, tam jste se přidal! slyšel Baxa a ohradil se. Tchaj-wan? Nejde o ničení vztahů s Čínou

08.09.2020 12:16 | Zprávy

Poslanec Martin Baxa (ODS), primátor města Plzně, ale také kantor a expert ODS pro oblast školství, zavítal do pořadu Horká linka internetové televize XTV, kde odpovídal na dotazy diváků. Tepal kabinet Andreje Babiše (ANO) za to, jak si počíná v koronavirové krizi. Vláda měla čas připravit se na druhou vlnu, ale tento čas totálně promrhala. Odpověděl také na nepříjemnou otázku: „Proč jste v tak neschopné straně? Jaký člověk se přidá ke zlodějům?“ Došlo i na cestu na Tchaj-wan.

ODS je strana zlodějů, tam jste se přidal! slyšel Baxa a ohradil se. Tchaj-wan? Nejde o ničení vztahů s Čínou
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

Jako primátor města Plzně doufal, že se stát poučí z jarní koronavirové krize a v týdnech, kdy se objevovalo relativně málo nemocných, se přichystá na možný návrat viru v plné síle. Zářijová čísla počtu nově nakažených ukazují, že se virus opravdu vrací, Česko je ve střední Evropě smutným premiantem v nárůstu nakažených, ale Baxa nemá pocit, že by se na tuto situaci vláda opravdu připravila. „Ale nemám ten pocit, že se to takhle stalo,“ poznamenal poslanec a primátor.

Místo přípravy na silný návrat koronaviru vláda naslibovala velké investice do ekonomiky, které podle primátora zatím příliš nevidíme. Vláda se prozatím především zadlužuje, aniž by podrobně popsala na co, což je podle hosta internetové televize jednoznačně špatně. Vláda by na jedné straně měla peníze do ekonomiky pouštět inteligentněji a současně by měla hledat úspory.

Co si Baxa představuje pod oním inteligentnějším přístupem? Podle primátora lze předpokládat, že v průběhu tohoto školního roku bude ta či ona škola po nějaký čas uzavřena a děti se opět budou vzdělávat na dálku a v tu chvíli by stát měl vyjednávat s mobilními operátory, aby rodinám nabídli výhodnější tarify na internetové připojení, bez něhož vzdělávání na dálku nelze téměř realizovat.

Koaliční vládu ANO a ČSSD nešetřil ani ve věci krajských hygienických stanic. A to za skutečnost, že na jaře neměly hygienické stanice dost pracovníků. Jenže teď se ukazuje, že nemají pracovníky ani půl roku po vypuknutí krize. Pražští hygienici ostatně už pár dní přiznávají, že nestíhají trasovat kontakty nově nakažených osob.

Viním z toho Andreje Babiše, viním z toho ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha, protože v době, kdy na to byl čas, tak nekonali,“ vypálil Baxa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…