Obvolejte sto lékáren... Válek radil rodičům nemocných dětí. Takovou facku ještě nedostal: Arogantní pablb. Dělá si pr*el?!

20.12.2022 21:25 | Ze sítí

„Arogantní blb.“ Šéf resortu zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) si na svůj účet připsal další velký přešlap. Nad jeho radami, jak mají vystrašení rodiče shánět pro své nemocné děti léky, kterých není dostatek, zůstává nejednomu rozum stát. Jeho neschopnost problémy řešit a komunikovat odsuzují zástupci opozice, novináři i samotní rodiče, ze kterých si podle některých názorů „dělá regulérní prdel“. Kvůli takové aroganci moci se ozývají výzvy k rezignaci.

Obvolejte sto lékáren... Válek radil rodičům nemocných dětí. Takovou facku ještě nedostal: Arogantní pablb. Dělá si pr*el?!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek představuje očkovací kampaň

Už několik týdnů trápí Česko problém s nedostatkem léku Nurofen pro děti a některých dalších léků. Vlastimil Válek sice slibuje, že až sto tisíc balení přijde každým dnem, zároveň ukazuje, že nezná hranici hodnou vystupování ministra.

V rozhovoru pro Seznam Zprávy radil rodičům, že by Nurofen měli zkusit hledat nejen na internetu, ale i v některých lékárnách, když budou mít štěstí, na nějaký narazí. „Pokud obvoláte sto lékáren, určitě narazíte na řadu společností, kde bude k dostání,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

V českém internetovém prostoru se strhla vlna reakcí odsuzujících jeho špatnou komunikaci.

Kritikou Válka nešetřil šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš, naznačoval, že to je výsměch rodičům. „Sháníte Nurofen pro své děti? Pan ministr Válek vám poradí: ‚Pokud obvoláte sto lékáren, určitě narazíte na řadu společností, kde bude k dostání.‘ Tohle řekne maminkám a tátům ČTYŘI DNY před Vánoci?“ napsal na svém twitteru.

 

 

Podobně zarážející je jednání ministra Válka i pro šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla. „On si fakt dělá z rodičů nemocnejch dětí regulérně prdel,“ připisuje na svém facebooku k výroku ministra zdravotnictví.

Mediální trénink, to je to, co by člen Fialovy vlády podle bývalé moderátorky České televize Světlany Witowské potřeboval: „Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek by nejspíš potřeboval mediální trénink. K nedostatku Nurofenu přece nemůže říct tohle?!“ dodává novinářka.V dalším komentáři pak upozorňuje, že taková „jedna nešťastná věta může nadělat spoustu paseky“.

 

 

Politolog Jiří Pehe na adresu Válka a jeho výrok vtipkoval slovy, že „by mohl prosadit vládní vyhlášku, že občan si může zažádat za každých 100 obvolaných lékaren o malou sociální dávku“. 

 

 

Ministr zdravotnictví Válek by měl podle právníka Ondřeje Dostála problematiku řešit především vymáháním platných zákonů, a ne je měnit k horšímu. „Ta novela zákona o léčivech ve skutečnosti dostupnost léků zhorší. Ruší se právo jakékoliv lékárny objednat lék do dvou dnů i povinnost distribuce a farma firmy ho dodat. Nové řešení je slabé a léky nezajistí,“ upozorňuje.
 

Advokát Tomáš Nahodil pod příspěvkem fakticky poukazuje, že ne tolik lékáren se ve všech krajích najde. „Tak třeba v Karlovarském a Libereckém kraji jich není ani těch sto...,“ dává za příklad s odkazem na data z ÚZIS.

 

 

Podle některých diskutujících je nejvyšší čas, aby byl Válek na postu ministra zdravotnictví vyměněn.

„Pan Válek by potřeboval vyměnit. Jedno ze zklamání od koalice SPOLU,“ konstatuje Adam Hauner.

 

 

Aktuální ministr zdravotnictví by především potřeboval vyměnit za ministra, který se bude starat o zdravotnictví, a ne o zahraniční politiku, míní přispěvatel do diskuse Jirka.

 

 

„Válkovo chování před volbami a po volbách je stejné. Je to konzistentní arogantní pablb. Kdyby takhle pracoval kdokoliv z nás, tak už dávno nepracuje. Jen nechápu, proč to SPOLU podporuje,“ nechápe další diskutér. 

 

 

Spojení Válka a „arogantního blba“ se mezi lidmi ujalo. „No, on by hlavně potřeboval rezignovat. Mediální vystupování má Válek strašné, ale tam není problém jen v tom, že to neumí, problém je v tom, že je to arogantní pablb a v těch vystoupeních je to vidět,“ píše Jan Merta.

 

 

Lidé Válkovi také často připomínali, že máma nemocného dítěte má sotva čas obvolávat všechny lékárny. Někteří mu vyčetli, že se začíná podobat svému předchůdci Adamu Vojtěchovi, jehož komunikace selhávala během covidové krize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…