Odborář žasne nad Němcovou: Vůbec nic nedokázala a chce řídit vládu

23.06.2013 12:49

Dáma, která nic nedokázala. Tak hodnotí kandidátku ODS na místo premiérky Miroslavu Němcovou předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. „Označení Čistá se k ní hodí, ale tím to končí,“ uvedl v rozhovoru pro server Týden.cz.

Odborář žasne nad Němcovou: Vůbec nic nedokázala a chce řídit vládu
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jaroslav Zavadil

Zavadil sice připustil, že Němcová zastávala funkci předsedkyně Parlamentu, ale to podle jeho názoru může v této republice téměř kdokoliv. „Nevyšly jí volby do Senátu, pokud vím, nebyla zvolená ani na místo předsedy ODS,“ vyjmenovával její politické neúspěchy. Premiéra nebo premiérku si proto dle svých slov představuje úplně jinak. „Beru to spíše jako totální personální absenci ODS, když už musejí hledat v těchto vodách,“ dodal na adresu občanských demokratů.

Na otázku, s kým by byly odbory z řad vládní koalice na postu premiéra spokojené, ale odmítl odpovědět. „Ať mi ukáží člověka, a já se k němu vyjádřím, protože znám všechny. Ale navrhovat někoho není moje práce,“ prohlásil.

Vláda by měla co nejrychleji skončit

Pondělní schůze tripartity, tedy jednání odborů, zaměstnavatelů a vlády, se má zúčastnit i prezident Miloš Zeman. "My - jako odborová strana - jsme po domluvě s ministryní (práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou- pozn. red.) tu tripartitu napřed zrušili. Ale zaměstnavatelé vzhledem k tomu, že jsou tam některé věci, které se týkají vývoje a výzkumu, inovací, eurofondů, prohlásili, že by bylo dobře, kdyby se tyto věci projednaly, a požádali nás, zda bychom tam také nešli. My jsme souhlasili, protože je tam například návrh na zvýšení minimální mzdy a další věci, které zajímají nás," upřesnil Zavadil. 

Přestože Zavadil připustil, že proti současné vládě odbory bojují už tři roky, žádné velké potěšení z probíhající vládní krize nemají. „Republika potřebuje, aby se výkonnost ekonomiky zlepšila. To, že vláda nic nedělala, je jiná věc a já si myslím, že je třeba, aby co nejrychleji skončila,“ domnívá se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…