Odpůrci Zemana budou vzteklí: Prezident si uvědomil, že má dobré vztahy s šéfy USA, Ruska i Číny. A tak si prý řekl, že...

31.01.2017 7:23

Prezident Miloš Zeman se zřejmě pokusí příští rok obhájit svoji pozici. Podle MF Dnes toto své rozhodnutí oznámil několika svým spolupracovníkům. Definitivní rozhodnutí to však není, to chce oznámit až 10. března. Dnes se chce se svými kolegy potkat na Hradě, aby se s nimi poradil o dalším postupu.

Odpůrci Zemana budou vzteklí: Prezident si uvědomil, že má dobré vztahy s šéfy USA, Ruska i Číny. A tak si prý řekl, že...
Foto: archiv
Popisek: Miloš Zeman na domažlické střední škole

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že prezident si vyslechne názory svých spolupracovníků o své další kandidatuře. „Ale žádné definitivní rozhodnutí dosud nepadlo,“ uvedl. Jeden z hradních zaměstnanců pak dodal, že i přes zdravotní potíže to vypadá, že se Zeman skutečně rozhodl svůj post obhajovat.

Navnadilo ho prý současné politické dění, mimo jiné vítězství Donalda Trumpa v USA. „Je velmi potěšující, že pan prezident může konstatovat, že má velmi dobré vztahy jak s ruským, tak s čínským i americkým prezidentem, což je velmi cenné pro celou Českou republiku a její budoucnost,“ podotkl například Ovčáček.

A krev do žil mu prý vlévají i krajské výjezdy. Jeden z hradních zaměstnanců podotkl, že plné náměstí jsou pro něho druhé lázně. 

Na Hradě také dochází k zaučování. Nový šéf hradního protokolu Miroslav Sklenář zaškoluje svého nástupce Vladimíra Kruliše. Ten mimo jiné nyní zřejmě vyrazí na obhlídku USA před dubnovým Zemanovým setkáním s americkým prezidentem Trumpem. „Jsem rád, že dělám i zahraniční cesty. Je to další nová zkušenost a jsem rád, že to můžu dělat. Samozřejmě s Mirkem Sklenářem, jsme kolegové,“ má radost Kruliš. Za bývalého hradního ceremoniáře Jindřicha Forejta se k takovýmto cestám nedostal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…