Ojojoj, to je křiku. Macinka kavárně sáhl na Pekarovou. Přišel vztek

30.06.2023 10:59

MONITORING SÍTÍ Lídr Motoristů sobě Petr Macinka se veřejně vysmál šéfce Sněmovny Markétě Pekarové Adamové (TOP 09) za to, že ronila slzy, když ve střetu v Senátu mluvila o manželství pro všechny, konkrétně o svém přání, aby si svého nejdůležitějšího člověka mohli vzít za ženu nebo muže všichni. „Ukázalo bez promile, že trpí krom hysterie též poruchou BULÍ-myje!“ vtipkuje Macinka na twitteru na adresu političky. Narazil ale na kritické reakce lidi, od kterých schytával přízviska jako „buran“ nebo „ublížený chlap“.

Ojojoj, to je křiku. Macinka kavárně sáhl na Pekarovou. Přišel vztek
Foto: Screen Xaver Livw
Popisek: Komentátor Petr Macinka v Xaver Live

Předsedkyně Poslanecké sněmovny se o svých silných emocích rozepsala na twitteru, kde sdílela fotografii, jak si u řečnického pultíku na půdě horní parlamentní komory utírá slzy: „Já sama jsem vdaná a jsem za to velmi vděčná. Můj manžel má dnes kulaté narozeniny a vnímám ho jako to nejdůležitější ve svém životě.

Udělám všechno pro to, abyste vy, kterých se to týká, mohli napsat Lásko, miluji tě svému partnerovi či partnerce – snad už manželovi či manželce. Bylo mi ctí vystoupit v Senátu na konferenci Manželství a rodičovství pro gay a lesbické páry a ze srdce děkuji přítomným za jejich podporu při emočně silných okamžicích. Moc si toho vážím,“ napsala ke svému vystoupení  na konferenci iniciativy Jsme fér o manželství pro všechny. 

Zákon Sněmovna v prvním čtení projednávala následující den ve čtvrtek a navrhovanému uzákonění manželství i pro stejnopohlavní páry dala zelenou. Předlohu teď dostanou k posouzení členové ústavněprávního výboru a komise pro rodinu. Budou na to mít čtyři měsíce místo obvyklých dvou. Novela může doznat změn.

V reakci na emotivní vystoupení Pekarové Adamové v Senátu poté složil Petr Macinka z Motoristů sobě krátkou básničku, v níž se do šéfky Sněmovny pro její pláč opírá: „Pekarové Markéto dojalo se v Senáto! Ukázalo bez promile, že trpí krom hysterie též poruchou BULÍ-myje! Není na to terapie…“ napsal Macinka a připojil zděšeného smajlíka.

Netrvalo dlouho a pod jeho tweetem se rozhořela bouřlivá diskuse. V ní byl ostře kritizován, co si to vůči ženě v slzách dovoluje.

„Myslel si, že je vtipnej, ale byl jen blbej. Teď ho setře buzerant, on si pak nesedne za volat. Čus,“ odpověděl v rýmu jeden z přispěvatelů do diskuse. „Myslel si, že je to známka punku,“ zareagoval krátce Macinka.

„Tobě už taky jebe?“ ptala se Macinky komentující. Ten upozornil, že tento příspěvkem mu dorazil před aplikaci WhatsApp.

Jiní soudili, že Macinka je zřejmě zhrzený ženami. „Ublížený chlap, který se cítí drsně a vtipně, když se snaží urazit ženu, které nesahá po kotníky. Do očí bys to neřekl, burane,“ rozohnila se Peta Naskosová.

Zvláštní, jak se najednou lecjaký pokrokář dovolává ohledu vůči ženám. Slovo „buran“ je v této souvislosti mimořádně nefeministické a vyzařuje z něj jasná antirovnoprávnost, pozastavoval se Macinka ve své odpovědi.

„Jestli podobný myšlenky napadají člověka v průběhu svatební noci, tak díky, ale rád zůstanu single,“ přidal svůj názor Jáchym Vrecion, kterého Macinka neváhal ujistit, že „sám zůstane“.

Rétorika se vůči Macinkovi vyostřovala i do výhružek pěstí. „Macinka, chceš do držky? Buzno,“ rozčílil se twitterový uživatel Rosťa, kterým se lídr Motoristů sobě nenechal vyvést z míry a jako odpověď nabídl znuděného zívajícího smajlíka.

Macinkův příspěvek rozebral také Jakub Škola, ten poznamenal, že diagnóza hysterie nemá zrovna pěknou historii. „Tím neurážíte jen Markétu Pekarovou Adamovou, ale asi každou ženu, co chápe její význam, ale hlavně ze jste to tomu twitteru zase nandal,“ vzkázal Macinkovi, který následně zavtipkoval: „Dík. Těší mne, že v Markétě Pekarové Adamové také vidíte hlavně diagnózu.“

„Snad se ten váš homosexuální klub ze Strašnic neurazí,“ zněla další reakce, kterou Macinka odrazil protiúderem: „Nevím. Až tam příště půjdete, můžete podniknout sondu...“

Velké znechucení na Macinkovou aktivitou vůči Pekarové Adamové neskrýval ani uživatel Radek Barcal: „Mám co dělat se z Tebe nepozvracet, ty úchylná debilní odporná entito...“ nebral si servítky. Na to mu Macinka stroze vzkázal, ať si dá Kinedryl.

„Co je zase tohle za estébáckou svini?“ mířil další diskutér na Macinku, ten však slova obrátil právě proti Pekarové Adamové. „Markéta Pekarová Adamová není estébácká,“ podotkl. Za to si pak vysloužil přirovnání k „dobytku“.

Lidé stejného pohlaví by podle novely občanského zákoníku měli v manželství stejná práva, jako je nyní mají manželé žena a muž. Jde například o vznik společného jmění, nárok na vdovský a vdovecký důchod, o práva a povinnosti k dětem, které vychovávají, a o přístup k náhradní rodinné péči. Registrované partnerství, do něhož mohou homosexuálové a lesby vstupovat nyní, by jako institut prakticky zaniklo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nojo, kavárna, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 30.06.2023 11:07:36
ta je tak mírumilovná a demokratická, že každýmu, kdo jí netleská a nesouhlasí s ní, by nejradši rozbila držku nebo ho zašlapala do země

|  18 |  1

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…