Okamura bez cenzury: Důchodkyně nas*aná na vládu, že by vraždila

07.08.2012 11:09

Podnikatel Tomio Okamura se na svém blogu tentokrát rozepsal o problematice zdravotnictví. Miliardy jsou v něm prý utráceny na pochybné projekty (na nichž se obohacují kamarádi politiků), zatímco obyčejní lidé si nemohou zaplatit ani potřebné léky. Impulsem mu prý byl e-mail od ženy, která přiznala, že by nejraději vraždila. Okamura prý její dojmy sdílí.

Okamura bez cenzury: Důchodkyně nas*aná na vládu, že by vraždila
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Volební vůz Tomia Okamury

Nejprve bloger popsal emotivní zážitek při čtení jednoho e-mailu. „Nějaká paní mi popsala svou návštěvu v lékárně: ´Stála přede mnou starší paní v důchodovém věku a když na ni přišla řada, tak předložila recept, paní lékárnice jí vydala léky a požádala o doplacení částky 1980,- Kč. Paní zůstala celá zkoprnělá a nemohla ze sebe vypravit ani slovo. Pak se rozbrečela, podívala se do peněženky a řekla, že tolik nemá. Otočila se a pomalu odcházela k východu. Paní lékárnice na ni volala, ať si vezme ten recept a že ty léky opravdu potřebuje. Paní se otočila a plačíc řekla: K čemu mi budou léky, když nebudu mít na jídlo, a pomalu odešla,“ převyprávěl Okamura.

Jeho poznatek rozhodně není ojedinělý. „Senioři si už totiž zcela běžně odmítají jít koupit léky,“ potvrdil pro Parlamentnilisty.cz i předseda Rady seniorů Zdeněk Pernes. „Někteří důchodci jsou na tom už tak zle, že kradou v samoobsluhách třeba rohlíky,“ dodal. Na důchodce se prý v poslední době valí jedna pohroma za druhou - vyšší nájmy, dražší léky, vyšší DPH.

Okamura v této souvislosti přiznává, že ví, že sociální problémy důchodců jsou stará písnička - a připomněl i slova "jedné poslankyně", že naši důchodci se s bídou umí srovnat, protože už zažili i horší časy. Autorka citovaného mailu mu prý napsala, že je na zlodějskou vládu nasraná tak, že by vraždila. A Okamura by prý „vraždil“ taky, neboť se následně dozvěděl, kam mizí peníze, které jsou oficiálně určeny „na zdravotnictví“.

Už se tu pakují i arabští šejkové!

Ve východních Čechách podle jeho zjištění byla přidělena dotace z veřejných prostředků na podivný projekt obnovy lázeňského domu v Bělohradě. Opět se prý jedná o jednu z desítek či stovek „malých domů“ pro spřátelené firmy. Jenže v tomto případě je adresátem stamilionů firma, ovládaná bahrajnským šejchem Chálidem. A jistá firma Avomedia South, sídlící v Belize.

„Neslovíčkařme, nakolik jsou jednotlivé dotační tituly státní, krajské nebo evropské. Pravidla a koncepci spoluvytvářel stát (hlavně MMR) a peníze jsou jednoznačně nás, daňových poplatníků - nic z EU není zadarmo, vše zase zpět do evropské kasy nasypeme,“ upozorňuje česko-japonský podnikatel.

Stále jasněji se prý ukazuje, že systém dotací a subvencí slouží z velké části k legalizaci rozkrádání a parazitování na veřejné kase. „Nechápu mánii politiků a úředníků rozdávat stamiliony nejbohatším,“ poznamenává k tomu podnikatel Okamura. Ten sám uvažuje o vstupu do politiky, konkrétně o senátní kandidatuře na Zlínsku. Do budoucna nevylučuje ani zájem o prezidentský úřad.

Zdravý rozum a solidarita přitom podle Okamury naopak velí, abychom zaplatili především léky a lékaře seniorům, kteří na zdravotní péči celý život vydělávali. I ty lázně jsou prý potřeba jako sůl, navíc když zajistí obživu mnoha lidem. Jenže vláda sice vyhodí stamiliony za pochybné rekonstrukce, aby následně zkomplikovala poskytování lázeňské péče jejím zpoplatněním.

„V lázních arabského šejka postavených za naše peníze se babička z oné zmíněné lékárny ani neohřeje,“ poznamenává hořce Okamura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…