Osmnáctiletý Afghánec si pozval domů třináctiletou německou dívku. Skončilo to... jako vždycky

08.02.2018 8:31

V německém Esslingenu řeší případ znásilnění, kterého se měl dopustit mladý afghánský žadatel o azyl. Jeho oběti je pouhých třináct let.

Osmnáctiletý Afghánec si pozval domů třináctiletou německou dívku. Skončilo to... jako vždycky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Migranti z Afghánistánu v Německu a Rakousku prakticky dnes a denně potvrzují, že právě jejich začlenění do společnosti bude tím nejtvrdším oříškem. Rakouská policie v loňském roce zveřejnila statistiky, podle kterých patří právě afghánští žadatelé o azyl k nejčastějším pachatelům trestné činnosti mezi všemi migranty. O afghánských migrantech je snad v ještě větší míře slyšet také v sousedním Německu.

Byl to právě afghánský migrant, který předloni na podzim znásilnil a zavraždil studentku medicíny poblíž Freiburgu. Další vraždy se dopustil jiný mladý Afghánec před několika málo týdny, když přímo na veřejnosti, v drogerii, ubodal k smrti svoji bývalou přítelkyni německého původu. Mladí Afghánci se však v největší míře dopouštějí trestné činnosti se sexuálním podtextem. Ať už jde o obtěžování, či přímo o znásilnění.

K poslednímu takovému případu znásilnění, ze kterého byl obviněn afghánský žadatel o azyl, došlo minulé pondělí ve stotisícovém Esslingenu, který se nachází ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Údajně osmnáctiletý mladík měl podle deníku Die Welt znásilnit o pět let mladší Němku ve svém pokoji. Dívku poznal jen krátce předtím a ta dobrovolně souhlasila, že s ním půjde k němu domů. S pohlavním stykem však nesouhlasila a Afghánec si jej vynutil násilím.

Dívka vše oznámila na policii o dva dny později. Právě v tento den potkala svého trýznitele náhodou v centru města a stala se terčem jeho výhrůžek. Následující den ráno byl zatčen policií ve svém bytě. Poté byl umístěn do cely předběžného zadržení ve Stuttgartu. Před zdejším soudem také bude řešen celý případ. Afghánský žadatel o azyl nicméně zatím veškerá obvinění odmítá a tvrdí, že k pohlavnímu styku došlo zcela dobrovolně.

Aghánský migrant je však německým soudům velmi dobře známý. Na konci loňského roku byl propuštěn z vězení, kde si odpykával trest ve výši jednoho roku za pokus o znásilnění. Ačkoli byl poté pod dohledem příslušných úřadů, stejně se nepodařilo spáchání dalšího trestného činu zabránit. Pokud tentokrát dostane Afghánec vyšší než tříletý trest, mohl by být podle nařízení ministerstva vnitra deportován zpátky do své rodné země.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…