Osúcha ve funkci mluvčího koaliční vlády střídá Michal Schuster

05.03.2012 16:45

Novým mluvčím české vlády bude od poloviny měsíce bývalý redaktor České televize Michal Schuster. ČTK to oznámil tiskový odbor úřadu vlády s tím, že jeho jmenování do této funkce ještě musí schválit vláda. Ve funkci Schuster střídá Jana Osúcha, který byl mluvčím koaliční vlády premiéra Petra Nečase (ODS) přibližně rok a odchází z rodinných důvodů.

Osúcha ve funkci mluvčího koaliční vlády střídá Michal Schuster
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády České republiky

Třiačtyřicetiletý Schuster vystudoval bohemistiku a historii na Pedagogické fakultě Univerzity J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Svou osmnáctiletou praxi v médiích začínal v Mladé frontě Dnes, poté působil jako zpravodaj České tiskové kanceláře, uvedl úřad vlády.

Přechod na druhou stranu pomyslné barikády

Posledních dvanáct let pracoval Schuster v České televizi, kde moderoval zprávy, jako reportér referoval o domácí politice a také řídil redaktory domácího zpravodajství. V současnosti Schuster působí jako akademický pracovník na vysokých školách, kde přednáší mediální komunikaci a rétoriku.

Formálně Schuster v polovině měsíce nastoupí do funkce ředitele Odboru tiskového a styku s veřejností úřadu vlády. Premiér navrhne 14. března vládě, aby jej jmenovala mluvčím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…