Paroubek chce přesunout kampaň na vysoké školy, ty to ale nedovolí

06.05.2010 16:57

ČSSD ve čtvrtek zrušila veřejné mítinky a chce se orientovat na kontaktní kampaň v továrnách a na vysokých školách. Univerzity jim to ale rozhodně nedovolí.

Paroubek chce přesunout kampaň na vysoké školy, ty to ale nedovolí

Zástupci škol z celé republiky se shodli, že univerzity jsou apolitické a politici zde mohou vystoupit pouze s odbornou přednáškou.

"Mítinky politických stran neumožňujeme. V době předvolební kampaně se snažíme naše prostory nepronajímat, stejně tak v našem areálu nepovolujeme oslovování pracovníků nebo studentů univerzity," sdělila ČTK mluvčí Univerzity Pardubice Valerie Wágnerová.

Výjimkou jsou odborné přednášky, na něž si fakulty občas některé politiky zvou. Například na ústecké univerzitě přednášel předseda ČSSD Jiří Paroubek na téma Evropské výhledy ve středu, v minulosti zde vystoupil také Karel Schwarzenberg nebo Mirek Topolánek.

"Máme děkanku, která kandiduje za TOP 09, a všechny její mítinky se konají mimo akademickou půdu," uvedla mluvčí brněnského Vysokého učení technického Jitka Vanýsková.

Žádné politiky nepřijímáme

Vedení Univerzity v Hradci Králové rozhodlo, že tři měsíce před volbami škola nebude přijímat žádné zástupce stran k setkání se studenty a zaměstnanci. Od března nesmí politici ani na pražskou Vysokou školu ekonomickou.

"Akademická půda má být apolitická a k politickým rejům odmítavá a nebylo by fér vystavovat studenty cílenému politickému tlaku," uvedla mluvčí liberecké Technické univerzity Jaroslava Kočárková. Neuspěl u nich ani Karel Schwarzenberg.

Sociální demokraté oznámili, že po nedávných incidentech na jejich mítincích budou svou předvolební kampaň směřovat do firem a na vysoké školy.

Kvůli možné propagandě přitom hejtmani za ČSSD nedávno kritizovali studentské volby na středních školách.

Čtěte také:
Bijec Sobotky promluvil: Měla to být facka za jeho špatnou práci

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…