Paroubek vrací: Mám záhon marihuany. Ale do Teplic nechci

03.03.2011 12:05 | Zprávy

Expředseda ČSSD Jiří Paroubek má doma záhon marihuany a tiskne peníze - ironií sobě vlastní se brání výrokům šéfa bílinské organizace strany Vlastimila Aubrechta. Pozice pro bitvu o senátorské křeslo proti Jaroslavu Kuberovi si prý nebuduje.

Paroubek vrací: Mám záhon marihuany. Ale do Teplic nechci

"Se zájmem jsem si v Parlamentních listech přečetl článek redaktora Maška na téma mé možné kandidatury do senátu v Teplicích za necelé dva roky," napsal Paroubek do článku na svém serveru vaševěc.cz.

Více: Benda prý chce dostat Paroubka do Senátu. V Teplicích místo Kubery

Aubrecht v článku líčí, jak si Paroubek přes svého přítele a bývalého šéfa ústecké ČSSD Petra Bendu buduje cestu k senátorské kandidatuře. Proti dlouholetému a velice oblíbenému primátorovi Teplic Jaroslavu Kuberovi z ODS.

Celý text Jiřího Paroubka ZDE

"A tady je má odpověď: mám za dva roky zcela jiné politické plány, nežli říká Aubrecht," zdůraznil Paroubek.

Mám doma záhon marihuany

V souvislosti s Aubrechtem expředsedu napadá jiný případ. "Před pár měsíci redaktorka Machová v Aktuálně zveřejnila, že existují "svědectví", podle kterých za jednoho nového člena ČSSD v Litoměřicích údajně nabízí jistý náborář (velrybář) marihuanu," popsal. "A mlhavě naznačovala, že nitky vedou k Bendovi a tedy vlastně k Paroubkovi (mám doma záhon marihuany)."

Ten případ je ale odložen. "Teď - podle některých lidí - Fišera, Houska a Foldyna prý osnují podobnou akci v týdnu před sjezdem. Já tomu samozřejmě nemohu uvěřit, že by klesli tak hluboko. Prý se má mezi členy ČSSD objevit někdo, kdo nahlásí policii, že mu byl dán korupční návrh. Podstata návrhu má spočívat v nabídce úplatku (jen o jeho výši se informace liší) delegátovi sjezdu, pokud podpoří na předsedu strany namísto M. Haška B. Sobotku."

Ta akce se podle Paroubka spustí, pokud nedopadne dohoda mezi oběma kandidáty na předsedu, jejíž existenci Michal Hašek popírá.

Více:

ČSSD šéfa volit nebude. Hašek a Sobotka se dohodnou

Žádná dohoda neexistuje, popřel Hašek pakt se Sobotkou

"Jako vždy v konstrukcích Machové (Aktuálně) a Ovčáčka (Právo) se mají všichni pár dní před sjezdem dozvědět, že nitky korupce vedou - jak jinak - k Paroubkovu kmotru Bendovi a tedy nepřímo k Paroubkovi," líčí expředseda.

"Nemám o Fišerovi, Houskovi a Foldynovi valné mínění, ale nevěřím, že by klesli tak hluboko. Ale bláboly exposlance Aubrechta mě vedou k opatrnosti. Marihuana tady už byla, tak proč by se neobjevila jiná absurdita."

Sledujeme téma Volba předsedy ČSSD

Foto: facebook.com

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…