Pavel nahrál Holcovi, ten rozjel velkou show. I Svěrák to schytal

11.08.2023 9:05 | Monitoring

Když komentátor Petr Holec viděl, co se odehrává kolem kauzy Roberta Fremra, z něhož se má stát ústavní soudce a jakou zdržovací taktiku v této věci využívá prezident Petr Pavel, neudržel se a celou věc glosoval. A nebral si přitom servítky. „Petr Pavel je dobytek,“ prohlásil do kamery. A nezapomenul, jak prezidenta propagoval herec Zdeněk Svěrák.

Pavel nahrál Holcovi, ten rozjel velkou show. I Svěrák to schytal
Foto: Repro Youtube
Popisek: Petr Holec

Petr Holec jen nevěřícně kroutil hlavou nad tím, co v kauze soudce Roberta Fremra, který před rokem 1989 odsoudil víc než sto lidí za to, že si dovolili opustit socialistické Československo, prohlásil prezident republiky.

„V době, o které se bavíme, tady byl nějaký právní řád, podle tohoto právního řádu bylo opuštění republiky trestným činem a ten byl posuzován naprosto shodně všemi soudci, kteří tady soudili trestní právo. Myslím, že bychom to měli vidět v tomto kontextu. Ale nechci se bavit o jednotlivých případech, protože s jejich detaily nejsem seznámen,“ uvedl prezident Pavel, kterého citovala ČTK.

A Holec se neudržel.

„Ono totiž ještě na Roberta Fremra,“ který se stal soudcem na počátku 80. let minulého století a teď by mohl usednout na Ústavním soudu ČR, „najednou puklo, že odsoudil asi stovku emigrantů čili lidí, kteří opustili komunistickou zemi, protože tady nechtěli žít a jak bylo zvykem komunistického režimu, odsoudil je, zkonfiskoval jim majetek, a tak dál. Byla to moc skvělá doba. Příbuzní těch lidí, kteří tady zůstali a byli perzekuováni, tak potkávali různé funkcionáře, kteří je bonzli, a tak dál. Skvělý prostě. Tak tohleto je kandidát Petra Pavla,“ rozjel se Holec.

„Proboha, já vím, že komouš si najde komouše, bejvalej rozvědčík a guma si najde takovéhodle soudce, ale pojďte se podívat na ten důvod, který Petr Pavel snad dneska nemůže myslet vážně,“ pokračoval a vrátil se k Pavlovým slovům o komunistickém právním řádu. „Petr Pavel je dobytek. Já to tady říkám na rovinu, protože já znám takovýto případ z osobního života. Kluk, se kterým jsem sportoval. Přesně je to postihlo. Sebrali jim majetek, a tak dál. Vím, co to bylo za sviňárnu. Mě to od něj nepřekvapuje. On je guma, je to bejvalej komouš a je to rozvědčík a agent Pávek. Jemu to přijde normální. Tak si pojďme říct, že podle dobových zákonů poslali komouši Miladu Horákovou na šibenici. A nejen ji. Řekněte mi, proboha, že je rok 2023 a tohleto vypustí z pusy náš nový prezident, pro kterého se nadchly přes tři miliony voličů,“ zlobil se Holec.

V této souvislosti připomněl i slova Zdeňka Svěráka, který Pavlovo působení v socialistické armádě a v komunistické straně omlouval jako mladickou nerozvážnost.

„Celá národní fronta dobra ho podporovala a teď sklízíme tohle. Ten člověk to snad nemůže myslet vážně,“ zasazoval Holec prezidentovi jeden slovní úder za druhým.

„Bere se to v Pavlovi, to je jeho minulost. On se to naučil v mládí a před svou minulostí nikdo z nás neuteče. Takže takovýhle kádry nám náš nový prezident solí na Ústavní soud,“ pravil Holec, který Pavla označil za „totalitní gumu“.

Po roce 1989 si však Fremr v justici demokratického státu získal respekt. Působil jako soudce Mezinárodního trestního tribunálu pro Rwandu. V letech 2018 až 2021 byl 1. místopředsedou Mezinárodního trestního soudu. V řadách této instituce působil v letech 2012 až 2021.

Podle Holce to ale nemění nic na tom, že třicet let po sametové revoluci bychom měli být schopni najít soudce bez komunistické minulosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

S podobnou argumentací by mohl být ústavním soudcem i libovolný soudce z procesů z 50-tých let. Byly podle zákonů. Komunistických., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 11.08.2023 10:26:13
Komunisty sepsaných a komunisty schválených.

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…