Peake není legitimní politička, ale druhá Parkanová, tvrdí ČSSD

30.11.2012 13:58

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zkritizoval vládu Petra Nečase a úvahu, že by ministerstvo obrany mohla vést vicepremiérka Karolína Peake. Ta podle něj vede momentálně nelegitimní stranu LIDEM, navíc pochází z Věcí veřejných, které jsou podezřelé samy o sobě.

Peake není legitimní politička, ale druhá Parkanová, tvrdí ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

„Paní Peake není legitimní politička,“ myslí si Sobotka. Připomněl, že vicepremiérka vedla Věci veřejné spolu s Vítem Bártou. U strany se navíc ukazuje, že byla financována velmi podezřelým způsobem.

Právě z těchto důvodů není podle Sobotky naprosto možné, aby Peake v takové situaci mohla vést ministerstvo obrany. „A to už vůbec nemluvím o tom, že paní Peake se o tento resort nikdy v minulosti nezajímala,“ upozornil předseda ČSSD.

„Sociální demokracie je přesvědčena, že paní Peake žádné znalostní a odborné předpoklady k tomu, aby resort obrany vedla, nemá,“ říká Sobotka. Jeho strana by si prý nepřála opakování kauzy letadel CASA. Dosazením Peake by se prý opakovala situace, kdy ministerstvo vedla nekompetentní Vlasta Parkanová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …