Po slovech o islámu se Klára Samková dočkala velmi nemilé věci

25.05.2016 7:31

Advokátka Klára Samková vzbudila rozruch svým vystoupením v Poslanecké sněmovně, kde se tvrdě pustila do islámu a přítomný turecký velvyslanec, společně s několika dalšími osobami, její slova nerozdýchal a opustil sál. Její vystoupení přimělo některé ke krokům, které by mohly na Samkovou poměrně tvrdě dopadnout.

Po slovech o islámu se Klára Samková dočkala velmi nemilé věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Anketa

Připadá pro vás v úvahu Michal Horáček coby kandidát na prezidenta?

6%
94%
hlasovalo: 20275 lidí

Jak informovala advokátka na svém facebooku, obdržela oficiální sdělení Advokátní komory, že zahajuje vyšetřování jejího veřejného vystoupení s podezřením, že v něm došlo k porušení etického kodexu advokáta. Na základě toho byla na Samkovou oficiálně podána stížnost, kterou se následně bude Advokátní komora zabývat.

Disciplinární řízení v rámci Advokátní komory může skončit až vyloučením doktorky Samkové, což by znamenalo zákaz další advokátní praxe. Jak na sociální síti poznamenala sama Samková, pokud je nějaký advokát takto postižen, může se bránit leda správní žalobou, která v Praze čeká v průměru dva roky na nařízení prvního stání. Do té doby advokát nemůže vykonávat svou práci a je prakticky profesně zlikvidován. „Jde jim o moji obživu. Mezitím mi zasolí pár set tisíc pokut, pozastaví členství či rovnou vyloučí z komory, nebudu mít z čeho žít a je to,“ poznamenala dále advokátka.

Ze stížnosti podle ní jasně vyplývá, kdo dostal chuť jí „zavařit“. „Stížnost ze své iniciativy zahájil a podal k prošetření tajemník České advokátní komory JUDr. Ladislav Krym,“ píše Samková a vše dokazuje e-mailem, který tajemník oficiálním orgánům Advokátní komory poslal.

CELÝ PROJEV KLÁRY SAMKOVÉ ZDE

Samková byla zároveň vyzvána, aby se k podané stížnosti vyjádřila, a advokátka se chystá vyjádřit po svém. „Z této stížnosti podle mého názoru vyplývá, že Česká advokátní komora je toho názoru, že její vnitrostavovské předpisy, interpretované státní úřadem, totiž právě Českou advokátní komorou, jsou nad Ústavu ČR, na kterou jsem ve své řeči odkazovala,“ napsala na Facebook. Podle tohoto výkladu je prý možno stíhat jakýkoliv projev svobody slova, i když je pronesen na půdě parlamentu.

Samkovou podpořil například i poslanec hnutí ANO Martin Komárek: „Je to nepostižitelné a vždycky budu protestovat proti tomu, abyste byla za svá slova postižena. Vždy ale budu hlásat, že to byly prokazatelné zhovadilosti,“ dodal k předneseným názorům advokátky.

Projev Kláry Samkové se zatím v anglickém a portugalském překladu šíří internetem a zmiňují se o něm světová média. Advokátka se ve svém příspěvku na parlamentní konferenci v minulém týdnu skutečně tvrdě pustila do islámu, srovnala jej s nacismem a komunismem a velmi naturalisticky předestřela, že také skončí podobným způsobem jako Hitlerovo učení.

Celá konference o islámu, kde zazněl projev Kláry Samkové

„V každém případě však důsledkem násilných činů, vyvolaných muslimy a války, která z toho vzejde, bude naprostá záhuba islámské ideologie. V islám bude věřit pár zdegenerovaných jedinců zalezlých v poušti, ze které bude do nekonečných bažin marně vytékat nepotřebná a nežádaná ropa, pár jedinců, kteří budou skřehotavými hlasy vzpomínat na dávná světla v ulicích Damašku a na krásy Mekky, po které nezbude nic než díra do pekla. Těchto pár bezejmenných jedinců bude zbytkem lidstva zavrženo jako odpad, který sešel z cesty k Bohu a nikdy ji nemůže nalézt, protože pohrdli tím, v čem našel Bůh zalíbení, totiž lidmi. Rozuměj: všemi lidmi a celou touto planetou,“ vzkázala v závěru svého vystoupení advokátka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…