Poche? Hamáček má plán B. Ale nepoví jaký

20.06.2018 9:35

Dnešní deník Právo píše o tom, jak se v sociální demokracii rodí plán B pro případ, že prezident Miloš Zeman odmítne jmenovat ministrem zahraničí europoslance Miroslava Pocheho. Jaký je? To je však tajné.

Poche? Hamáček má plán B. Ale nepoví jaký
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. máj s ČSSD na Střeleckém ostrově. Předseda Jan Hamáček rozdával růže, moderoval Jan Antonín Duchoslav a na podiu zazpíval i Jiří Helekal

„Máme plán B, ale nebudu jej komentovat,“ poznamenal pouze předseda ČSSD Jan Hamáček. Plán sestavil s místopředsedou strany Jiřím Zimolou, který řekl, že se skutečně s Hamáčkem bavili o nějakých variantách.

Anketa

Která skupina obyvatel potřebuje od státu okamžitou pomoc?

57%
3%
hlasovalo: 12540 lidí

„Hypoteticky jsme připouštěli všechny varianty, ať tu, že se pan Poche s panem prezidentem shodnou a pan prezident ho jmenuje, nebo i tu, že to tak nedopadne. Hledali jsme nejlepší řešení pro tuto zemi a ČSSD. Ale mě nepřísluší to dál komentovat a rozvádět,“ podotkl Zimola Právu. Jasněji by mělo být podle všeho po víkendu, kdy do té doby by se měl sejít prezident Miloš Zeman s ministry. 

Zimola pak přiznal, že v případě neúspěchu Pocheho u hlavy státu, by mohl být nominován ze sociální demokracie někdo jiný. A padlo jméno exšéfa diplomacie Lubomíra Zaorálka. Jak však Zimola uvedl, Zaorálkovo jméno uvedl jen jako příklad. 

„Neaspiruji na žádnou další funkci. Připadá mi, že dáváme hlavu do oprátky,“ zareagoval však zostra Zaorálek. Poche si naopak věří, že by mohl Zemana přesvědčit. Stejně tak i předseda ČSSD Hamáček věří, že Zeman svůj názor změní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…