Poche stále věří: Prezidenta přesvědčím

08.07.2018 12:12

Europoslanec Poche to nevzdává, stále chce přesvědčit Miloše Zemana, že na ministerstvu zahraničí má být on. A popírá, že by věděl o dvou dopisech, které dorazily na Pražský hrad a které se týkaly jeho nejmenování ministrem zahraničí. Řekl to v interview pro deník Blesk.

Poche stále věří: Prezidenta přesvědčím
Foto: repro youtube
Popisek: Údajně vlivný sociální demokrat Poche

Pocheho zřejmě všichni nechali tápat v temnotách. Informaci o dopisech údajně nedostal ani od Andreje Babiše, ani od od předsedy strany, Jana Hamáčka. Andrej Babiš stále tvrdí, že vše proběhlo v souladu s Ústavou. „My jsme byli připraveni na to, kdyby pan prezident nejmenoval ministra zahraničí, tak jak se s tou situací vypořádat. Že tak někdo učinil už v předstihu, je překvapující, ale myslím, že se ta situace v dohledné době nějakým způsobem vyřeší,“ uvedl k tomu Poche.

Anketa

Osvědčil se Andrej Babiš ve funkci předsedy vlády?

75%
25%
hlasovalo: 11194 lidí

Ani spolustraníci podle Blesku nejsou k Pocheho snaze dostat se na ministerstvo nakloněni. Prý by měl z konfliktu vycouvat. Vyjádřil se tak například Jiří Zimola pro deník Právo. Poche na to odpovídá, že tlak od kolegů necítí, a že jediný, kdo něco takového řekl je právě jen bývalý hejtman Zimola. Poche řekl, že chce najít cestu, jak Zemana přesvědčit, že není v zahraniční politice žádným amatérem. Ale v dohledné době k tomu zatím není známá žádná příležitost. Blížící se summit NATO to asi nebude, ten organizuje právě Kancelář prezidenta republiky.

O Pochem se psalo, že to byl právě on, kdo pražskou buňku ČSSD přesvědčil, aby byla pro koalici s hnutím ANO, vedeném Andrejem Babišem. Ale Poche popřel, že by tomu tak bylo. „Jsou lidé, kteří naslouchají mým názorům, ale asi bych nedokázal změnit jejich názor na fungování ČSSD ve vládě s hnutím ANO podporované KSČM jen kvůli své nominaci. To by asi nešlo,“ odpověděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…