Podle STEMu chodí o Vánocích do kostela třetina Čechů

24.12.2012 21:00

V Boha věří zhruba 30 procent Čechů. Postupem času se ale toto číslo snižuje. Jen desetina lidí chodí víceméně pravidelně, tedy alespoň jednou za měsíc, do kostela. O Vánocích přijdou do kostela i lidé, kteří nejsou věřící. Tento zvyk dodržuje třetina občanů. Zjistila v průzkumu agentura STEM.

Podle STEMu chodí o Vánocích do kostela třetina Čechů
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Půlnoční mše v kostele v Klimkovicích

STEM se už tradičně v prosinci ptá, zda lidé věří v Boha. V současnosti kladně odpověděla jen necelá třetina. Z dlouhodobého hledisko došlo k malému poklesu. V roce 1995 uvedlo 39 procent lidí, že věří v Boha.

Do kostela chodí až třetina těch, co nevěří

Lidí, kteří určitě nevěří, je 42 procent. Jejich počet se zvyšuje. Do kostela pravidelně chodí jen 8 procent lidí. Podle agentury chodí na Vánoce do kostela hlavně lidé, kteří v Boha věří. Přesto do kostela chodí až třetina rodin, co v Boha spíš nevěří

Průzkum proběhl na souboru 1074 lidí reprezentujících obyvatele České republiky starší 18 let ve dnech 1. až 7. prosince 2012. Respondenti byli vybírání metodou kvótního výběru.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…