Podpora Jiřího Drahoše klesá

07.11.2017 15:20

Agentura Median přinesla další průzkum před prezidentskými volbami. Čísla naznačují, že možný souboj Miloše Zemana a Jiřího Drahoše ve druhém kole prezidentském volby by přitáhl asi nejvíc voličů k volebním urnám. Ukazuje se však také, že profesor Jiří Drahoš má jedno slabé místo.

Podpora Jiřího Drahoše klesá
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Server Seznam Zprávy uveřejnil průzkum agentury Median. Ten ukázal, že by profesor Jiří Drahoš mohl porazit stávajícího prezidenta Miloše Zemana, pokud by se oba pánové dostali do druhého kola. Tento průzkum zatím nezahrnuje nového kandidáta, Mirka Topolánka. Bez něj je to prý tak, že pevné jádro Miloše Zemana zahrnuje asi 30 procent voličů, zatímco pevné jádro Jiřího Drahoše zahrnuje asi 19 procent voličů. Má však jedno slabé místo, které se mu může vymstít.

„Je vidět v těch posledních dvou vlnách, že trochu oslabil Jiří Drahoš, což může být náhodná oscilace, ale může to být taky to, že na některé lidi začíná negativně působit přílišná obecnost jeho vyjádření,“ doplnil čísla z průzkumu sociolog Daniel Prokop.

Do souboje může promluvit ještě Mirek Topolánek. Expremiér by se podle Prokopa mohl dostat mezi nejsilnější čtveřici. Ale rozhodně neplatí, že to má Topolánek tzv. v kapse. Už proto, že musí oslovit opravdu široké pole voličů a část z nich si pamatuje některé méně sociálně citlivé kroky Topolánkovy někdejší vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…