Podporou Dienstbiera se přihlásíte k pozitivním hodnotám, vyzval Sobotka komunisty

01.12.2012 17:24

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka vyzval v otevřeném dopise šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, aby jeho strana v přímé volbě prezidenta podpořila Jiřího Dienstbiera. Označil jej za jediného kandidáta levicově smýšlejících voličů. O dopise informuje deník Právo.

Podporou Dienstbiera se přihlásíte k pozitivním hodnotám, vyzval Sobotka komunisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ČSSD Jiří Dienstbier

„Jsem přesvědčen o tom, že podporou kandidatury Jiřího Dienstbiera by se KSČM přihlásila k pozitivním hodnotám demokracie se silným sociálním rozměrem. Současně by mohla přispět k tomu, aby i ve druhém kole prezidentské volby měli lidé se sociálním a levicovým cítěním možnost zvolit hodnotově blízkého kandidáta,“ napsal Sobotka.

Dienstbier má být zárukou toho, že prezident nebude přehlížet potřeby středních a nižších vrstev obyvatel. Ostatní kandidáti se podle Sobotky hlásí k „neúspěšným neoliberálním představám, prosazující konzervativní politiku škrtů, omezování sociálního státu“. Proto by bylo selháním levice, kdyby lidé nedostali možnost hlasovat pro někoho, kdo takový není.

Jelikož předseda KSČM připustil, že se nepodaří vyvolat předčasné volby, je podle Sobotky jedinou šancí nastartování změn právě volba prezidenta. Filip už na Sobotkův dopis odpověděl. Podle informací serveru Novinky.cz v něm vyslovil požadavek, aby ČSSD jasně garantovala, že stojí celá za Dienstbierem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…