Pohřbíváte Kalouska a celou TOP 09? Pozor. Stalo se něco důležitého. Mluví se o tom. A padlo rozhodnutí

04.02.2018 17:38

Populární a citovaný marketér Martin Jaroš, jenž žije dlouhodobě v Kataru, hodlá vstoupit do politiky. Nabídky má hned od dvou politických subjektů – od TOP 09 a Pirátů. Potvrdil to serveru iRozhlas.cz. A dokonce uvedl i to, že jeho kandidatura je ve hře již v blížících se komunálních volbách. Na svém facebookovém profilu pak následně žádal čtenáře, aby mu pomohli s rozhodováním, s jakou stranou se do politiky dát.

Pohřbíváte Kalouska a celou TOP 09? Pozor. Stalo se něco důležitého. Mluví se o tom. A padlo rozhodnutí
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Nad tím, zda bude opravdu kandidovat již nyní, Jaroš ještě přemýšlí. „Zatím váhám. Nechci vzbudit dojem chytráka, který přicválá z ciziny a hned bude kandidovat na významné posty,“ podotkl v rozhovoru.

I z toho důvodu se Jaroš zeptal na svém facebookovém profilu, co by na jeho politické angažmá lidé říkali. „Kdybych měl přestat žvanit a začít opravdu něco dělat, co byste radili? Co takhle topka – jasně proevropská, liberální, se skvělými lidmi, zkusit tam rozjet novou vlnu a jít za modernějším Českem? Nebo Piráti – na vlně úspěchu, chytří, pracovití, důslední? Nebo něco úplně jiného, nebo spíš zalézt do kanálu?“ zeptal se Jaroš. 

V anketě pak lidé rozhodli, že Jaroš by měl jít do TOP 09. Pro tuto možnost hlasovalo více než 4 000 lidí, pro Piráty bylo jen něco málo přes dva tisíce.

Ke vstupu do politiky se Jaroš rozhodl po prezidentských volbách, kdy jej k tomu podle jeho slov nakopla volební nálada. „Už si nejde jen stěžovat, že se volby nepovedly, ale mělo by se dělat něco dobrého, třeba i v malém. Nejde mi o to, stát se hned senátorem nebo radním, a získat tak nějakou židli. Je lepší, když si to člověk odpracuje,“ poznamenal Jaroš.

Ten vskutku chce svou politickou dráhu rozjet nejprve na internetu, jak uvedl pro server iRozhlas.cz, a vytvořit si tam dobré odborné zázemí. TOP 09 je podle jeho slov stranou, která má strašně pošramocenou značku.

Původní text ZDE.

Anketa

Pokud se Babišovi nepovede získat důvěru pro 2. vládu, jste pro předčasné volby?

90%
10%
hlasovalo: 11242 lidí

„Spousta lidí, když se řekne ‚topka‘, se začne pomalu dávit a nadávat na pana (Miroslava) Kalouska. Bohužel jméno pana Kalouska působí toxicky,“ dodal Jaroš s tím, že i na něj to jméno působí toxicky. 

„Pan Kalousek je chytrý chlap a má obrovské politické zkušenosti. Ale upřímně, on už se dávno stal démonem české politiky. Málokoho česká veřejnost nenávidí tolik jako pana Kalouska. Proto si myslím, že své straně už delší dobu jenom škodí. Vím, že to zní tvrdě, ale je to tak,“ sdělil velmi kriticky Jaroš.

Dokud je jako duch 90. let takto vidět, TOP 09 se podle jeho slov nemůže zreformovat. „V jiných demokraciích se přitom běžně stává, že i do strany, která padne na dno, se nalije nová energie, noví lidé a ona se ještě zvedne. TOP 09 je tedy jedna dobrá možnost, musela by ale ještě projít pořádným restartem,“ podotkl.

Druhá nabídka pak podle něj přišla právě od Pirátů. „Jsou teď velice úspěšní. Mají ale tolik práce a úkolů, že potřebují další lidi. Já se s nimi velmi dobře znám – s Ivanem Bartošem i dalšími osobnostmi. Piráty jsem podporoval finančně i dobrým slovem ještě dřív, než je začali podporovat všichni ostatní. Oni si to docela pamatují, takže u nich mám dvířka také trošku pootevřená. Líbí se mi, že tvrdě pracují,“ sdělil Jaroš, který chce sice zatím zůstat v Kataru, ale zvažuje již i návrat do Česka. 

Jaroš byl v Česku více k vidění i nyní, při prezidentských volbách, kdy podporoval Jiřího Drahoše. „Přestože Drahošova strana prohrála, ze štábu jsem odcházel s dobrým pocitem. Z toho davu tam šla pozitivní energie. I to byl důvod, proč jsem pak napsal na Facebook o vstupu do politiky. Už mě nebaví, aby se dvě skupiny vzájemně napadaly. Nemá to cenu. V tom je i slabina naší země, utápíme se v žabomyších válkách,“ dodal.

Rozhovor uzavřel tím, jak by se snažil napravit rozdělenou společnost. Krátkodobým řešením je podle něj slušnost. „Potom je tu trochu delší krok. Jako země budeme potřebovat lepší lídry, šéfy politických stran, kteří budou mít správné emoce a dobrým vůdcovstvím lidi spojí i přes příkop, který se nyní táhne společností. Teď mi přijde, že kvůli špatnému politickému vedení jedeme se zataženou ruční brzdou,“ uzavřel s tím, že třetí věcí je pak školství. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…