Pohrdavá, nadřazená... Emma Smetana to schytala přímo z branže

17.04.2019 16:23

Moderátorka Emma Smetana se vyfotila s hořící katedrálou Notre-Dame za zády, kvůli čemuž se stala terčem mnoha a mnoha vtipů. Novinář a nejen filmový kritik Kamil Fila za to na dámě nenechal nit suchou. Konstatoval, že i ona podlehla selfie mánii, jenže nejen jí. Označil ji za ženu, ze které prý vyzařuje cosi nadřazeného a pohrdavého.

Pohrdavá, nadřazená... Emma Smetana to schytala přímo z branže
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Emma Smetana

Sociální sítě zaplavily vtípky na účet moderátorky a novinářky Emmy Smetany. Mladá dáma se vyfotila s hořící slavnou katedrálou Notre-Dame za zády. Podle nejen filmového kritika Kamila Fily se zařadila po bok bývalého poslance  Zdeňka Škromacha, který neváhal udělat si selfie v Osvětimi.

Anketa

Je dobře, že Jaromír Jágr jede se Zemanem do Číny?

hlasovalo: 8510 lidí

„Jí se určitě ‚podařilo‘ udělat něco, co snižuje serióznost zpravodajství, kdy se postava reportérky stává najednou důležitější než událost samotná, je to dokonalý symptom současné selfie-kultury. V něčem podobné jako když se Škromach vyfotí v Osvětimi. Není to tedy věc jen mladé generace, nebo žen,“ podotkl Fila na sociální síti Facebook. Jenže to byl teprve začátek. O pár řádků později Smetanu takřka rozcupoval.

„Emma Smetana ze sebe vyzařuje cosi nadřazeného a pohrdavého, už jenom nepřechýleným příjmením, ale i ustavičným odkazováním na to, že ona je vlastně tak trochu Francouzka, zpívá v angličtině, obléká se jinak než většina Češek atd. (Zase, není to něco, co dráždí mě...) Už to samo o sobě by stačilo. Ale je tam IMHO ještě jedna kombinace a to kontrast mezi zahraničním vzděláním a ovládáním jazyků a jakousi zvláštní naivitou, s níž se občas ptá. Někdy to vyleze na povrch tak silně, že to je komické. (Nedokážu teď dát konkrétní příklad, jen mnohdy cítím, že hosta zbytečně tlačí někam a nedává mu úplně prostor. Možná je to opět víc herectví než moderátorství nebo zpovídání...),“ zdůraznil.

Smetana má podle něj ještě jeden problém. Ačkoli se prý proslavila především moderováním na Nově a pak moderování v DVTV, je s ní spojeno moralizování. Přitom je dcerou disidentů, sama komunistům nečelila, neb byla příliš malá.

Svůj poměrně kritický text však Fila uzavřel přece jen pozitivně. Z osobních setkání s Emmou Smetanou ví, že jde o přející mladou ženu, ze které necítí nic negativního.

Svým facebookovým komentářem vyvolal poměrně živou debatu, ve které se objevilo přes šest desítek příspěvků. Šéfredaktor Respektu Erik Tabery se Smetany zastal. Podle něj je to hezká a úspěšná žena, která o sobě ví, že je hezká a úspěšná. Kritikové se do ní podle Taberyho trefují už proto, že je žena.

Fila však s šéfredaktorem Respektu nesouhlasil. To, že se Smetana nechala vyfotit u slavné hořící katedrály, ukazuje na kýčovitost celé věci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…