Pokud jsou poslanci LIDEM ukopaní k smrti, tak se postaví Nečasovi, tvrdí John

21.12.2012 18:24

Podle předsedy Věcí veřejných Radka Johna by se poslanci LIDEM měli postavit premiéru Petru Nečasovi (ODS). Své někdejší spolupracovníky také politoval za to, co všechno jim Nečas provedl. Údajně je donutil hlasovat pro zákony, s nimiž by jako členové Věcí veřejných nesouhlasili. Napsal server Novinky.cz.

Pokud jsou poslanci LIDEM ukopaní k smrti, tak se postaví Nečasovi, tvrdí John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Ministry LIDEM vyzvalo vedení jejich strany, aby 10. ledna opustili vládu. Podle Johna by Nečasovi měli začít vzdorovat. "Jestli už poslanci LIDEM jsou ukopáni k smrti, jestli mají trochu důstojnosti, tak se mu postaví," míní.

Nečas LIDEM připravil o ministerstva a nutil je k hlasování

John stranu LIDEM politoval, protože je prý Nečas připravil o ministerstvo školství, dopravy i obrany a donutil je hlasovat o věcech, s nimiž by jinak nesouhlasili.

Věci veřejné teď chtějí hledat hlasy potřebné pro vyslovení nedůvěry vládě. Budou přemlouvat i přeběhlíky. Po volbě prezidenta by prý měly nastat předčasné volby.

Sobotka nabídl TOP 09 a KSČM jednání o rozpuštění sněmovny

Pro nedůvěru vlády by hlasovala také ČSSD. Její předseda Bohuslav Sobotka vyzval Nečase, aby ve sněmovně požádal o důvěru pro svůj kabinet. Podle serveru Novinky.cz také nabídl poslancům TOP 09 a KSČM jednání o rozpuštění sněmovny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…