Policie si odnesla z Langerova bytu dokumenty. Podívat se do nich ale zatím nemůže

16.10.2015 7:31

I když si policisté z bytů exministra vnitra Ivana Langera odvezla plné pytle a krabice dokumentů, hned tak se do nich podívat moct nebude. Langer je totiž zároveň advokát, pro které platí – kvůli ochraně jejich klientů – zvláštní pravidla. „Člen advokátní komory, který byl přítomen u prohlídky u pana Langera, nedal souhlas s tím, aby byly tyto listiny policii zpřístupněny,“ řekl dnešní Mladé frontě Dnes exministrův obhájce Tomáš Sokol.

Policie si odnesla z Langerova bytu dokumenty. Podívat se do nich ale zatím nemůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Jméno bývalého ministra vnitra Ivana Langera přitáhlo k olomoucké kauze největší pozornost. Ovšem mezi obviněnými není. Podle listu to ale neznamená, že by pozornosti detektivů unikl nadobro. Policie totiž nejdřív musí vyhodnotit materiály, které si v úterý odnesla z jeho bytu v centru Prahy a domu v Olomouci.

Zřejmě však bude trvat ještě dlouho, než se policisté budou moci na svůj „úlovek“ z razie u někdejšího místopředsedy ODS pořádně podívat. Langer je totiž zároveň advokát, pro které platí – kvůli ochraně jejich klientů – zvláštní pravidla. „Člen advokátní komory, který byl přítomen u prohlídky u pana Langera, nedal souhlas s tím, aby byly tyto listiny policii zpřístupněny,“ řekl exministrův obhájce Tomáš Sokol.

Jeho slova potvrzuje také náměstek vrchního olomouckého žalobce Pavel Komár. „Celá řada důkazů, které byly zajištěny, podléhají režimu advokátního tajemství, což bude velmi komplikovaná procedura. My se budeme snažit k těmto důkazům dostat,“ řekl deníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…