Politici se díky povodním prezentují na Facebooku

07.06.2013 9:31

V řadě zaplavených oblastí se pomalu začíná s odklízením škod. Politici se mezitím na svých facebookových profilech snaží ukázat, jak dovedou lidem pomoci. Hejtman Michal Hašek (ČSSD) jedná o pomoci a seznamuje se s následky povodní. Senátor Tomio Okamura srovnává protipovodňová opatření v Česku a v Rakousku. Upozorňuje server Lidovky.cz.

Politici se díky povodním prezentují na Facebooku
Foto: Repro ODS
Popisek: Petr Nečas v Zálezlicích

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) v minulých dnech navštěvoval zatopená místa. Na svůj profil pak umístil fotografie, na kterých je zachycen, jak shlíží na rozvodněnou hladinu řek.

Hašek: Je potřeba soustředit se na podporu krajů v době, kdy opadne voda

V komentářích například uvádí: "V doprovodu hejtmana Milana Chovance a náměstka Ivo Grünera jsem se dnes dopoledne seznámil s následky povodňových stavů v Plzeňském kraji.“

Hašek tvrdí, že diskutoval o možnostech financování složek integrovaného záchranného systému a o situaci v regionu. V případě Ústeckého kraje zdůraznil, že je potřeba soustředit se na podporu postižených krajů v době, kdy voda opadne.

Hašek diskutoval o povodňové situaci i s prozatímním primátorem Prahy Tomášem Hudečkem. Řešili aktuální problémy a možnou pomoc hlavnímu městu.

Opsat můj status z FB do článku je laciné a hloupé, zlobí se poslankyně Kohoutová

Poslankyně ODS Lenka Kohoutová na svém profilu vyzvala primátora Tomáše Hudečka, aby vrátil klíče od magistrátu a odebral se zpět do rodné Olomouce.  Kritizuje ho za slova z rozhovoru pro iDnes.cz: „Neschopní starostové, kteří se bojí přiznat, že zanedbali péči o své toky na svém území na základě svého protipovodňového plánu, se to snaží hodit na magistrát.“

V reakci na článek Kohoutová zkritizovala server Lidovky.cz: „Tohle Lidovky.cz snad nemyslí vážně. Opsat můj status z FB a dát ho do článku je laciné a hloupé!“

Okamura mluvil o neschopných Zálezlicích

Senátor Tomio Okamura na povodňovou situaci upozorňoval ve dvou příspěvcích. Jeden z nich byl upozornění na komentář, ve kterém mluvil o „neschopnosti a ničím neomezené hlouposti“ v souvislosti se starostou Zálezlic, které 11 let čekaly na stavbu nové hráze.

V dalším příspěvku Okamura srovnával protipovodňové hrazení v Česku a v Rakousku. „Situace je v naší zemi vskutku více než vážná, přiložená fotografie nabízí pohled na protipovodňové zabezpečení v Rakousku. To, jak se dovedeme vypořádat s povodněmi, svědčí o tom, na jaké úrovni je v současné době naše státnost. A někdy se vskutku zdá, že jdeme ke dnu,“ rýpl si Okamura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…