Poslanec Pilný kroutí hlavou: Zfackovaný stát a média se zajímají jen o plky

24.11.2013 7:21

Zmrzačený rozpočet, zfackované zdravotnictví. To a ještě mnohem více čeká podle Ivana Pilného, lídra kandidátky Královéhradeckého kraje za hnutí ANO, na nové vládní strany. A média prý přesto nemají nic jiného na práci, než přinášet „šokující“ informace o jednotlivých politicích.

Poslanec Pilný kroutí hlavou: Zfackovaný stát a média se zajímají jen o plky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný, lídr ANO za Královéhradecký kraj

Současnou politickou situaci nehodnotí Pilný zrovna růžově. „Díváme se na nikým nevolenou (pardon, panem prezidentem jmenovanou) vládu v demisi, která přestává přerovnávat křesla na palubě Titaniku a vydává se neznámým a nekontrolovatelným směrem,“ napsal pro ParlamentníListy.cz.

A to není vše. Ostře kritizuje i zákon o církevních restitucích a nový občanský zákoník, ale ani s jedním nové vládní strany nehnou. Nezbyde jim proto prý nic jiného než přežít lavinu, kterou způsobí, a počítat oběti.

„Moloch, zvaný český stát, chroupe ve svých útrobách miliardy peněz daňových poplatníků a my nechceme do té pece přikládat další daně, dokud nerozšifrujeme, kam mizí,“ podotýká. Pro potenciální partnery je navíc důležitější, kdo koho přepere ve vnitrostranických půtkách než dohoda na věcné problematice.

Ať žije investigativní žurnalistika

„Nuda, co. Tak ať žije investigativní žurnalistika! Jen se, dámy a pánové, občas prosím podívejte do kalendáře. Měsíc, ve kterém vítězí plky nad fakty, bývá obvykle srpen,“ rýpá do médií, která si podle jeho názoru berou na paškál zcela běžné věci a přeměňují je ve skandály.

Činnost médií poslanec ANO ironizuje jejich pohledem na politiky: „A pěkně do nich šít ze shora a ze zdola! Jedni buší do berluskonizace české politiky, druzí kritizují Babišovu neproduktivní fabriku na klony. Proboha, oni nemají úplně stejné názory, musíme se jim podívat do šuplíků, jestli jim nedošel kopírák, jinak se nám do rána rozpadnou! Politologové po tisících hodinách úmorné práce zkonstruovali čáru odleva doprava a oni pohrdají jejich úsilím a odmítají se na ni postavit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…