Poslanecký klub ČSSD má kompletní vedení

26.11.2013 14:20

Poslanecký klub ČSSD má po dnešku kompletní vedení. Poslanci nejsilnější sněmovní strany zvolili opět sedm místopředsedů - Danu Váhalovou, Jana Chvojku, Romana Váňu, Štěpána Stupčuka, Václava Votavu, Jaroslava Krákoru a Antonína Seďu. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ČSSD Martin Ayrer.

Poslanecký klub ČSSD má kompletní vedení
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vedení sociální demokracie

Předsedou 50členného klubu je od minulého týdne Roman Sklenák, prvním místopředsedou Jan Hamáček. Hamáček míří do funkce předsedy sněmovny, volba vedení komory se skuteční ve středu.

Poslanci ČSSD dnes také potvrdili, že vedle Hamáčka podpoří podle dohod do vedení sněmovny - do funkcí místopředsedů, Jaroslavu Jermanovou za ANO a Pavla Bělobrádka za KDU-ČSL, řekl novinářům Sklenák. Budou také pro všechna čtyři zákonná opatření Senátu, na jejichž podpoře se strany možné vládní koalice rovněž shodly.

Sklenáka zvolili poslanci ČSSD svým předsedou poté, co na funkci rezignoval Jeroným Tejc. Tejc byl zvolen koncem října, rozhodl se odstoupit po aféře okolo takzvané lánské schůzky.

Počet místopředsedů frakce je stejný jako v minulém volebním období. Z klubových stejně jako z jiných funkcí plynou poslancům některé benefity, hlavně vyšší platy. Počet zástupců předsedy frakcí, kteří na ně dosáhnou, je zákonem omezen; odvozuje se od počtu členů klubu. V případě ČSSD by to měli být tři zástupci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…