Poslankyně Drastichová chce žalovat Drábka. Kvůli sockartě

28.09.2012 6:18

Věci veřejné se nedokáží ztotožnit s myšlenkami práce a sociálních věcí ministra Jaromíra Drábka, které vedou postižené do izolace od běžného života. Poslankyně Jana Drastichová podpořila petici za obnovení přiznávání průkazů ZTP a ZTP/P pro občany po amputaci končetin a za přiznání příspěvku na pomůcky.

Poslankyně Drastichová chce žalovat Drábka. Kvůli sockartě
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Jana Drastichová, poslankyně VV a předsedkyně Krajské rady Moravskoslezský kraj

Petice má vést k nápravě sociálně neúnosného a nespravedlivého stavu, který občanům po amputaci (dokonce i obou končetin) odmítá přiznat příspěvek na pořízení motorového vozidla. Tito občané tak dostávají status osoby bez vážné vady a ztrácí nárok na průkaz ZTP či ZTP/P.

Jana Drastichová takové jednání považuje za zcela nepřípustné. „Je naprosto nepřijatelné, aby se Ministerstvo práce a sociálních věcí chovalo takto asociálně. Dokonce samotní výkonní úředníci ministerstva, kteří jsou v přímém kontaktu se žadateli, poukazují na tento nesmyslný stav,” uvedla.

Kroky Drábkova ministerstva jsou naprosto asociální, neboť vedou k vyloučení postižených ze společnosti takovým způsobem, kdy nebudou moci dojíždět do zaměstnání a žít normální život. Drastichová uvedla, že pokud nedojde ke změně, bude ministerstvo vedené Drábkem žalováno mnoha občany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…