Lidé, kterých se to týká, vědí, že vše vypukne 1. prosince, ale až 80 procent restauratérů a hoteliérů není na sto procent připraveno na to, co má přijít. Ale třetina restauratérů jen čeká na kontrolu, zda jejich současný systém bude možné propojit se systémem EET.
„My jsme ten zákon podporovali kvůli narovnání tržního prostředí, ale to se dnešním vyjádřením pana ministra Babiše změnilo, protože se připravují další výjimky,“ posteskl si host. „My jsme od počátku byli proti jakýmkoliv výjimkám,“ zdůraznil. Nelíbí se mu, že z EET vypadnou až do roku 2018 stánkové prodeje jídla a nápojů. „Já si dovedu představit restauraci, která EET bude muset mít, a naproti bude stánek, který EET nebude muset mít, což je podle mého diskriminace, protože obě provozovny podnikají v oblasti veřejného stravování.“ Stejně tak se Stárkovi nelíbí, že vláda jako celek nestojí za nastavením onoho rovného prostředí. Kromě Andreje Babiše mluví o výjimkách i Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Stárek trval na tom, že to není fér.
Krade se v restauracích? Krade se v nich asi tak, jako všude jinde
Stejně tak není fér, že si hlasitě říká, že se v restauracích krade. „Není to tak. Provozovatelé restaurací jsou dnes na hraně ziskovosti. Jejich daňové zatížení je opravdu velké, kdybychom měli čas, tak bych vám to srovnal s Rakouskem. Já nemohu říci, že vůbec nekradou. Samozřejmě se může najít někdo, kdo krátí tržby, to se děje v každém odvětví,“ vyjádřil se Stárek.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp