Potomek carského důstojníka, dnes velký kapitalista. Zná se s Putinem, prý začínal s Babišem

18.01.2016 14:28

Server HlídacíPes.org se věnuje potomkovi carského důstojníka Alexeji Beljajevovi. Ten je přítelem slovenského premiéra Roberta Fica, zná se s ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem, začínal podnikat s českým ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) a následně ovládl strojírenství na Slovensku. Nyní je známý jako spojka střední Evropy s Ruskem, nevyhýbají se mu však ani podezření z napojení na podsvětí.

Potomek carského důstojníka, dnes velký kapitalista. Zná se s Putinem, prý začínal s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Alexej Beljajev, který se narodil v roce 1956, disponuje podle odhadů majetkem ve výši více než 200 milionů eur. Počátky jeho byznysu sahají ještě do éry socialismu. Byl jedním z manažerů státní firmy Petrimex. V roce 1990 se Beljajev stal předsedou představenstva akciovky Contix. O rok později se však vydal cestou budování vlastního impéria na Slovensku. Následně získal strojírny ZTS Sabinov, slévárny v Hronci, od roku 2000 byl také v orgánech rakousko-slovenské akciovky Express Slovakia. 

„Absolutně nejvýznamnějším okamžikem byznysové kariéry Alexeja Beljajeva je ovšem ovládnutí popradské železniční a strojírenské společnosti Tatravagónka. Nešlo o lehké sousto. Firmu ovládaly postavy spojované s podsvětím. Tělo jednoho z bývalých spolumajitelů Tatravagónky, uznávaného podnikatele a státního úředníka blízkého Vladimíru Mečiarovi – Vladimíra Bachledy – bylo objeveno v horských lesích nedaleko obce Bystrá na středním Slovensku až v loni,“ píše server. 

Kromě Tatravagónky však Beljajev koupil i firmy kolem trebišovské Vagónky či obsadil i Železniční opravny a strojírny Zvolen. Vloni se Bejlvajev dokonce stal prezidentem Svazu strojírenského průmyslu. 

Beljajev býval spojován i s politikou. Patřil mimo jiné mezi štědré podporovatele HZDS Vladimíra Mečiara. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…