Pozor! Promlouvá samotná Jana Mrencová spojovaná s Haškem: O dalším rozhodnou právníci

05.08.2016 13:40

Jméno podnikatelky Jany Mrencové zaznívá v médiích v poslední době velmi často, především v souvislosti s hejtmanem Jihomoravského kraje a předsedou Asociace krajů Michalem Haškem. Právě Mrencová údajně měla pro hejtmana Haška pracovat a vystupovat pod jménem Lucie Proutníková. Jana Mrencová však nadále trvá na tom, že politiku nedělá. Přesvědčte se sami.

Pozor! Promlouvá samotná Jana Mrencová spojovaná s Haškem: O dalším rozhodnou právníci
Foto: David Daniel
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Seznam.cz spouští novou zpravodajskou redakci a jeho reportérům se hned na úvod povedlo vyzpovídat lobbistku Janu Mrencovou, která údajně pracovala pro hejtmana Haška pod jménem Lucie Proutníková. Mrencové firma PROFIL sídlí v Mariánských lázních a její prostory působí poměrně skromně.   

Co si Mrencová myslí o informacích, které se teď objevují kolem Michala Haška? „Já si myslím, že jsou nepravdivé, a novináři by se měli ptát toho, kdo to skutečně dělá. Já politiku nedělám, a jaký bude další postup, rozhodnou právníci,“ prohlašuje Mrencová na videu. V minulosti se prý v politické oblasti angažovala, ale přestala s tím před čtyřmi lety. „Prostě mě to už nezajímá,“ shrnula.

Video najdete zde

A to i navzdory tomu, že Seznam.cz přinesl informace o propojení Mrencové na KSČM. Redakce serveru má k dispozici smlouvu mezi agenturou paní Mrencové a firmou FUTURA ART, která je úzce propojena s KSČM. Předmětem smlouvy je např. výběr různých témat pro média nebo zajištění krizového PR pro KSČM, ale Mrencová přesto trvá na tom, že nejde o politické kampaně. Smlouva má hodnotu jednoho milionu korun. „Ale to přece není kampaň politická,“ zdůrazňuje Mrencová. Politickou kampaň prý dělá jen FUTURA, a společnost Mrencové se nejmenuje FUTURA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…