Před rokem Miroslav Šlouf podpořil Drahoše. Jak je to dnes?

26.01.2018 8:51

Miroslav Šlouf býval hodně mediálně propíranou osobou. Novináři mu věnovali pozornost v době, kdy se pohyboval po boku premiéra Miloše Zemana. Stál také za první vítěznou volbou Miloše Zemana na Hrad. Jenže pak se cosi změnilo...

Před rokem Miroslav Šlouf podpořil Drahoše. Jak je to dnes?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Někdejší lobbista Miroslav Šlouf stál dlouhá léta po boku Miloše Zemana. V době, kdy byl současný prezident premiérem, měl Šloufa vedle sebe. Tento muž v roce 2013 vytáhl Miloše Zemana na Hrad, ale v roce 2013 se spolu rozešli. Páteční MF Dnes k tomu poznamenává, že Šloufa od Miloše Zemana odstřihl dnešní kancléř Vratislav Mynář a poradce Martin Nejedlý. Tyto pány přitom Šlouf k Miloši Zemanovi přivedl.

Dnes je prý Šlouf hodně nemocen a nechce se k přímé volbě prezidenta vyjadřovat. Je dlouhodobě hospitalizován a opravdu na tom není dobře. Ale ještě před rokem nabízel Jiřímu Drahošovi pomocnou ruku a byl připraven udělat hodně pro to, aby Miloše Zemana sesadil z pomyslného trůnu.

„Když jsem si se svými nejbližšími přáteli položil otázku, jestli vůbec někomu pomoci, napadl nás Jiří Drahoš. Vážíme si ho, myslíme, že je to člověk, který o společnosti něco ví, je vzdělaný. Pokud bude kandidovat, rád bych mu přinejmenším svými zkušenostmi a politickým know-how pomohl. Určitě bych nepomáhal těm, kteří jsou na Hradě dnes,“ líčil tehdy Šlouf. „Nejsem si jist, jestli to dopadne. Zatím jsme spolu s panem Drahošem nehovořili. Nevyjádřil se ani ke své kandidatuře, takže prozatím nikdo neví, jak to všechno bude. Pokud ale bude zájem, spolupráci s ním nevylučuji,“ dodal.

Profesor Jiří Drahoš však Šloufovu nabídku, jež se k němu dostala přes prostředníka, důrazně odmítl. Se samotným Šloufem se ani nesešel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…