Přeměna chrámu Hagia Sophia na mešitu je jen vrcholek ledovce. Český europoslanec varuje před dalšími kroky Turecka

16.07.2020 18:13

Evropa coby nositelka osvíceneckých tradic se nám ztrácí. Uvedl to alespoň europoslanec Ivan David (SPD) ve svém komentáři pro server VašeVěc.cz.

Přeměna chrámu Hagia Sophia na mešitu je jen vrcholek ledovce. Český europoslanec varuje před dalšími kroky Turecka
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

David se ve svém komentáři věnuje přeměně chrámu Hagia Sophia na mešitu. Všímá si slov hlavy řecké pravoslavné církve v Německu biskupa Augustinose, jenž mimo jiné řekl, že Evropa se vzdává sama sebe. „Je-li v Evropě stavěna jedna mešita za druhou, je-li postavena obří mešita v Kolíně nad Rýnem, a pak islám, ať už má kdekoli slovo, zničí všechno, jako je naše kultura, naše křesťanská kultura, lidská práva, historie, všechno – to není dobré znamení!“ uvedl.

Podle jeho slov je přeměna prastarého křesťanského chrámu na mešitu jen vrcholkem ledovce, něco, co konečně praštilo do očí i mnohé obhájce Turecka coby „výspy Západu proti barbarskému Rusku“. „Ti ovšem nyní mlčí, a mlčí z dobrých důvodů. Co by měli také říkat, když ve stejný den, v jakém prezident Recep Erdogan podepsal zákon, kterým ‚zahájil tažení, které bude končit osvobozením mešity Al Aksá v Jeruzalémě‘, zvýšili dodávky evropských peněz do Turecka? Tedy peněz všech evropských daňových poplatníků. To Evropa ‚vykrmuje‘ Erdogana a jeho mocenské choutky ‚od Vídně po Kavkaz‘ v naději, že nejdříve půjde na ten Kavkaz…,“ poznamenal David. 

A všímá si i dalšího textu ohledně veškerých vojenských aktivit Turecka. Ty jsou podle Davida v rozporu s mezinárodním právem, jak před nedávnem konstatoval i legislativní odbor Bundestagu. „Od bombardování autonomního regionu Kurdistán v severním Iráku pod záminkou boje proti Kurdské straně pracujících – PKK, kterou úslužně považují za teroristickou téměř všechny vlády v Evropě, přes dobývání Libye a jejích ropných polí až po aktivity v dalších státech Afriky,“ sdělil David.

„Ti, kdo prozřeli, jsou však v Evropě stále v menšině. To, že rada ministrů sestavila na nátlak Řecka plán sankcí vůči Turecku, které budou aktivovány v případě, že Turecko nepřehodnotí přeměnu chrámu Hagia Sophia na mešitu, je pouze chabá útěcha. Pokud to budou stejné sankce jako v případě napadení severní Sýrie, u nichž bylo výslovně zdůrazněno, že nesmějí poškodit tureckou ekonomiku, asi moc platné nebudou,“ uzavřel David.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…