Premiér Andrej Babiš a ministři navštíví Moravskoslezský kraj. Zavítají do OKD

24.04.2018 6:06

Premiér Andrej Babiš (ANO) a členové vlády v demisi dnes přijedou na dvoudenní návštěvu Moravskoslezského kraje. Zahájí ji ve dvou průmyslových podnicích, o kterých se v poslední době hodně hovoří: v karvinské černouhelné firmě OKD a hutní společnosti ArcelorMittal Ostrava (AMO), píše ČTK.

Premiér Andrej Babiš a ministři navštíví Moravskoslezský kraj. Zavítají do OKD
Foto: Twitter: Bára Peterová
Popisek: Premiér Babiš tančí se svými ministryněmi

Majitelem firmy OKD se tento měsíc stál po letech znovu stát. Akcie společnosti převzali zástupci státního podniku Prisko, stát za ně zaplatil téměř 80 milionů korun. Skončila tak reorganizace podniku, který se v roce 2016 dostal do úpadku. Firmu, v níž nyní pracuje i se zaměstnanci dodavatelských firem okolo 9500 lidí, čeká postupný útlum dolů, v posledním z nich by těžba uhlí měla skončit zřejmě v roce 2023.

Světová ocelářská skupina ArcelorMittal tento měsíc oznámila, že uvažuje o prodeji své ostravské huti, ve které i s dceřinými firmami pracuje téměř 7000 zaměstnanců. AMO je součástí kompenzačního balíčku, který skupina nabídla, aby od Evropské komise získala souhlas s koupí italských hutí Ilva. Po prodeji by ostravská huť měla pokračovat v provozu s jiným vlastníkem.

Premiér a ministři budou také jednat s krajskou radou a se starosty měst a obcí. Jednotliví ministři budou mít i svůj separátní program. Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) například dnes pojede do areálu ropných lagun po ostravské chemičce Ostramo, kde zhlédne nakládku vytěžených kalů do speciálních kontejnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…