Premiér Sobotka se sejde na bilanční schůzce s ministrem průmyslu

06.09.2017 6:49

Premiér Bohuslav Sobotka se dnes sejde na bilanční schůzce s ministrem průmyslu a obchodu Jiřím Havlíčkem (oba ČSSD). Havlíček nahradil v dubnu v úřadu Jana Mládka (ČSSD), který byl odvolán na konci února kvůli problémům se zákonem o elektronických komunikacích. Řízením ministerstva byl poté dočasně pověřen sám premiér.

Premiér Sobotka se sejde na bilanční schůzce s ministrem průmyslu
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Sobotka při jmenování nového ministra průmyslu uvedl, že má ve funkci šest hlavních úkolů. Mezi ně patří především zákon o elektronických komunikacích, zrychlení čerpání z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, digitalizace průmyslu, urychlení přípravy nového bloku jaderné elektrárny Dukovany, zlepšení ochrany spotřebitelů a změnu systému investičních pobídek.

Premiér zahájil kolečko bilančních schůzek v polovině července, kdy jednal s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou a ministrem kultury Danielem Hermanem (oba KDU-ČSL). Ve čtvrtek ohodnotí práci ministrů financí a vnitra. Se členy vlády hodnotí Sobotka plnění programových priorit vlády a definují priority a úkoly, kterými by se měla zabývat příští vláda.

 

reklama

autor: čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…