Premiér pokračuje v bilancování vlády a setkáním se Šlechtovou

22.08.2017 6:25

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se v rámci bilančních schůzek se členy kabinetu dnes setká s ministryní pro místní rozvoj (MMR) Karlou Šlechtovou (za ANO). O práci členů vlády debatuje od poloviny července. V pondělí hodnotil práci ministra pro lidská práva a legislativu Jana Chvojky (ČSSD), připomíná ČTK.

Premiér pokračuje v bilancování vlády a setkáním se Šlechtovou
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

„Předpokládám, že probereme výstupy za všechny agendy ministerstva pro místní rozvoj, splněné úkoly a vize ministerstva do budoucna,“ řekla ČTK Šlechtová. Zřejmě nejvíce se v poslední době diskutovalo o novele stavebního zákona, která mimo jiné umožní sloučit územní řízení, stavební řízení i posuzování vlivu na životní prostředí (EIA). Podle některých ekologických organizací však novela povolování neurychlí a navíc omezuje lidská práva.

Do agendy MMR rovněž spadá například koordinace evropských dotací, veřejné zakázky, cestovní ruch, realitní zprostředkovatelé nebo pohřebnictví. Ke konci července měla ČR smluvně zajištěnu třetinu evropských peněz, do konce roku chce jich mít 40 procent. Nový zákon o veřejných zakázkách platí od října loňského roku a reakce jsou zatím rozporuplné. Novela zákona o pohřebnictví začne platit od září. Naopak nový zákon o realitním zprostředkování už do konce volebního období schválen nebude.

Sobotka s ministry bilancuje už potřetí. Nejprve hodnotil práci vlády v polovině roku 2014, podruhé loni v listopadu a prosinci. Tehdejší ministr financí Andrej Babiš (ANO) premiéra kvůli tomu kritizoval, pochyboval o smyslu schůzek a označil je za marketingovou kampaň ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…