Prezident Zeman dnes přijme kandidáty na ministry

15.04.2019 6:23

Prezident Miloš Zeman dnes přijme kandidáty na ministra dopravy Vladimíra Kremlíka a na ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka. Zprávu přinesla ČTK.

Prezident Zeman dnes přijme kandidáty na ministry
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Schůzky se uskuteční odpoledne na zámku v Lánech. Zeman už oznámil, že nové ministry jmenuje po návratu z Číny 30. dubna.

Premiér Andrej Babiš (ANO) navrhl změny v čele dvou ministerstev Zemanovi minulý týden. Havlíček nahradí Martu Novákovou, z dopravy odejde Dan Ťok (oba za ANO). Zatímco Ťok se rozhodl k rezignaci sám, Nováková odchází na přání Babiše.

Havlíček nyní působí jako místopředseda vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace, jako o novém ministrovi se o něm spekulovalo dlouho. Kremlík je na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) náměstkem.

Havlíček považuje za své hlavní priority podporu podnikání a dokončení restrukturalizace státních agentur. Chce se věnovat také snižování administrativy nebo podpoře exportu. V energetice je podle něj nepochybné, že peníze půjdou do jaderné energetiky. Kremlík po své nominaci řekl, že ji považuje za ocenění své práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…