Prezident Zeman na náměstí v Ostrově potupil Sobotku. A lidem poradil: Nenechte se koupit

01.03.2017 17:45

Prezident Miloš Zeman zavítal závěrem prvního dne návštěvy Karlovarského kraje do Ostrova, kde se na náměstí setkal s občany.

Prezident Zeman na náměstí v Ostrově potupil Sobotku. A lidem poradil: Nenechte se koupit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Nemám rád politiky, kteří přijedou do města, sejdou se s vedením města, ale nejdou na setkání s občany. Obojí je špatně – i když se politici občanů bojí, nebo pokud na ně nemají čas. Situace se změní, když se budou blížit volby. Nenechte se ale koupit. Máte daleko větší hodnotu, než je hodnota párků a piva. A budou-li tady jacíkoliv kandidáti, přemýšlejte o tom, co tito kandidáti dokázali, jaké mají výsledky,“ zmínil Zeman. „Jsem pro to, aby naše země byla svobodná a demokratická. Jsem pro to, aby klesala nezaměstnanost. Jsem pro to, abychom měli přátelské vztahy se všemi zeměmi. Nevažte si politiků, kteří říkají fráze,“ deklamoval. 

„V každé zemi, v každém městě je nějaký problém. Ještě před několika lety byl v naší zemi problém nezaměstnanost. Jsem hrozně rád, že nezaměstnanost klesá a že je poptávka po pracovních silách, která nutí zvyšovat mzdy,“ řekl s tím, že si váží vzniku nové pracovní zóny ve městě. Podle jeho slov bychom si také měli vážit lidí, kteří chtějí pracovat, a měli bychom jim vyjít maximálně vstříc. 


Miloš Zeman na náměstí v Ostrově.

Občanům pak Zeman domluvil v tom, že by byl rád, kdyby lidé přijali název i s řekou, jež městem protéká, čili Ostrov nad Ohří. Následovala pak již diskuse.

Jeden z dotazů směřoval k poplatkům v nemocnicích, jejichž znovuobnovení Zeman před několika týdny navrhl. „O hospitalizačních poplatcích jsem mluvil v souvislosti s tím, že jsou tady pečovatelky v sociálních ústavech, které berou hrubého mezi 12 a 14 tisíci měsíčně. Přitom se vůbec nehlásí o to, aby se jim zvýšily platy, a proto na ně všichni kašlou. A proto jsme hledali cestu, jak jim přispět,“ zmínil dvě miliardy, o které české zdravotnictví podle něj zrušením poplatků přišlo. 

„Ať se klidně hospitalizační poplatky důchodcům odpustí, ale měli bychom si připustit, že poplatky se vztahují na celou populaci. Po zrušení hospitalizačních poplatků došlo také k tomu, že vděčné děti odkládají své rodiče na tzv. sociální lůžka v nemocnici, aby ušetřily tři tisíce korun měsíčně. Já to pokládám za hyenismus,“ dodal.

Své pak řekl i ke své případné kandidatuře. „Dozvíte se to 10. března,“ uvedl. K premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) se pak příliš vyjadřovat nechtěl. „Nemyslím si o něm to nejlepší,“ dodal.

Závěrem se pak podepsal do pamětní knihy města, odekoroval prapor města a převzal dary z rukou starosty města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…