Prezidentská kandidátka Jana Yngland Hrušková: Zvolte mě, pokusím se vystoupit z EU. A pak mluvila o tom, jak každý muslim může být terorista

01.08.2017 15:44

Zpěvačka a aktivistka Jana Yngland Hrušková, jež před časem oznámila svou prezidentskou kandidaturu, byla hostem Martina Veselovského v pořadu DVTV.cz.

Prezidentská kandidátka Jana Yngland Hrušková: Zvolte mě, pokusím se vystoupit z EU. A pak mluvila o tom, jak každý muslim může být terorista
Foto: archiv J.Y. Hrušková
Popisek: Jana Yngland Hrušková, herečka, aktivistka

„Občané by získali asi to, že bych se pokusila o vystoupení z Evropské unie,“ řekla úvodem sebevědomě Yngland Hrušková na dotaz, co by lidé získali, kdyby se stala prezidentkou. Docílit by toho chtěla změnami zákonů. „Vedla bych rozhovory s jinými státy, s politickými stranami. Když to dokázala Velká Británie, mluví o tom spousta jiných zemí, tak proč bychom to nedokázali my?“ uvedla. 

„Nepřijímali bychom také euro, protože to je velmi nebezpečná záležitost. A z té vnitřní politiky, bych zrušila inkluzi,“ dodala Yngland Hrušková.

Video najdete ZDE.

Své šance na zvolení však příliš nevidí. „Nemám miliardy, nejsem bývalý estébák, mé šance na prezidentku jsou limitované,“ sdělila Hrušková. „Otevírám ale cestu dalším lidem, třeba na příští volební období, kteří budou vědět, že si to mohou dovolit,“ zmínila. Nepředpokládá ani to, že by posbírala příslušných 50 tisíc podpisů nutných pro kandidaturu. Celou „akci“ však vnímá jako to, že může prezentovat své názory a být známá.

Yngland Hrušková se netají svým vztahem k muslimům. „Každý muslim je potencionální terorista,“ uvedla Hrušková. Stejně jako americký prezident Donald Trump bychom podle ní měli zavřít hranice. „Bohužel se do našeho Schengenu dostává spousta lidí,“ sdělila. 

Závěrem se pak Hrušková vyjádřila k tomu, že by nejmenovala vládu s komunistickou stranou. „Radši ne. Nevím, jestli se ta strana nějak reorganizovala. Na strany raději moc nekoukám, jsou to všechno staré struktury. Je mi špatně z ČSSD, TOP 09, ANO. Komunisti nejsou o nic horší než ANO, ČSSD není o nic lepší než Zelení. Ty dnešní strany, to není žádná legrace,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…