Příznivci Západu budou volit radši Zemana než Topolánka. Protože dřív umře, naznačuje redaktor

07.11.2017 14:36

Novinář Jan Moláček se v textu pro server Aktuálně.cz rozzlobil na Mirka Topolánka. Bývalý předseda ODS prý „hradní partičce“ Vratislava Mynáře a Martina Nejedlého nadělil předčasný vánoční dárek.

Příznivci Západu budou volit radši Zemana než Topolánka. Protože dřív umře, naznačuje redaktor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

„Ať už stojí za prezidentskou kandidaturou Mirka Topolánka kdokoliv, jedno je jisté –  Martin Nejedlý s Vratislavem Mynářem se letos mohou přestat těšit na Vánoce. Krásnější dárek pod stromeček nedostanou. Jakkoliv je Miloš Zeman přirozeným favoritem nadcházejícího prezidentského klání, jedna voličská skupina se z jeho pohledu musela zdát navždy nedostupná. Příznivci prozápadního směřování České republiky,“ zahájil svůj komentář Jan Moláček.

Celý článek naleznete zde.

Pokud by se však dostal do druhého kola prezidentské volby Miloš Zeman a Mirek Topolánek, pak zřejmě i voliči, kteří jinak nemohou přijít Zemanovi na jméno, hlasovali spíše pro stávající hlavu státu. Tak to alespoň vidí Moláček. Co ho k takovému názoru vede? Pokud do druhého kola prezidentské volby postoupí Zeman a Topolánek, budou proti sobě stát dva velcí kritici EU. Jeden je však starý a unavený, takže zřejmě bude muset hodit ručník do ringu, zatímco druhý kandidát je na vrcholu sil. Proevropští voliči by si tedy mohli říci, že raději zvolí Zemana, protože existuje naděje, že brzy odejde z funkce.

 Novinář nechápe, jak mohl Topolánka podpořit předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který o sobě tvrdí, že je proevropským politikem. Když se podíváme na rozhovory Mirka z poslední doby, zjistíme prý, že expremiér z řad ODS rozhodně proevropský není.

„Dnešní bruselský establishment řízený dvojicí Macron–Merkelová nám vnucuje nové ideologie genderu, klimatického alarmismu a multikulturalismu,“ nebo: „Poslední projev Emmanuela Macrona byl šílený,“ citoval z Topolánkova rozhovoru pro server Info.cz Moláček.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

To jsou věty, které se proevropským voličům moc líbit nebudou, takže ve druhém kole prezidentské volby podpoří spíše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…