Pro Rakušana, Bartoše a spol. je důležitý hlavně aktivismus, udeřil Vondráček

29.02.2024 11:12 | Monitoring

Poslanci ve středu alespoň pro tuto chvíli ukončili dohady o „manželství pro všechny“. Schválený kompromis počítá s tím, že stejnopohlavní páry nebudou moct uzavírat manželství, ale pouze partnerství. Budou mít společné jmění, ale právo na adopci dětí mít homosexuálové nebudou, budou si moci pouze osvojit dítě, u něhož bude jeden z partnerů biologickým rodičem. Jak upozornil předseda Svobodných Libor Vondráček, i přes toto významné narovnání práv stejnopohlavních párů pořád zaznívá z Poslanecké sněmovny velký aktivismus.

Pro Rakušana, Bartoše a spol. je důležitý hlavně aktivismus, udeřil Vondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Sněmovna odhlasovala narovnání mnoha práv homosexuálů a škrtnutí slova ‚registrované‘ ze sousloví ‚registrované partnerství‘. Zatímco mnozí homosexuálové slaví rozšíření svých práv, aktivisté se cítí pohoršeně a stěžují si,“ domnívá se Libor Vondráček, který má na to jasné vysvětlení. „Je to jen další důkaz toho, že pro STAN, Piráty a Zelené je důležitý aktivismus, ale na právech lidí jim ve skutečnosti nezáleží, proto Rakušan a spol. hlasovali proti tomuto rozšíření práv,“ upozornil Vondráček. 
 
 
Svůj postoj přitom přirovnal k pražskému fotbalovému derby mezi Spartou a Slavií. „Jsem sparťan. A myslím to upřímně. Nejsem pouze na sparťana hrající si aktivista. Sparta vyhrála 3:2 až v prodloužení a navíc dohrála v deseti lidech kvůli červené. Mám ovšem velkou radost z jejího vítězství nad Slavií a nenadávám na to, že bych měl radost jen z vítězství 8:0,“ vysvětlil Vondráček. 
 
Rozšíření práv pro homosexuální páry celou dobu štěpilo také vládní koalici. Proti byli někteří poslanci KDU-ČSL a ODS. Záleželo tak i na hlasech poslanců hnutí ANO, protože zástupci SPD byli proti. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…