Proč Drahoš jezdil po severní Moravě, kde stejně nemohl uspět? Slavný komentátor rozebral zoufalství jeho kampaně

28.01.2018 7:40

Zkušený komentátor Bohumil Pečinka na serveru Reflex.cz prozradil profesorovi Jiřímu Drahošovi, kde udělal chybu.

Proč Drahoš jezdil po severní Moravě, kde stejně nemohl uspět? Slavný komentátor rozebral zoufalství jeho kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Profesor Jiří Drahoš prohrál prezidentskou volbu. Najdou se lidé, kteří budou říkat, že prohrál díky dezinformacím, že prohrál díky tomu, jak staronový prezident Miloš Zeman pět let projel křížem krážem celou republiku. Tedy až na Prahu a její nejbližší okolí. Bohumil Pečinka ale nabídl trochu jiný pohled. Jiří Drahoš mohl vyhrát. Mohl vyhrát, kdyby neudělal jednu velkou chybu.

Jiří Drahoš si řekl, že zkusí získat hlasy tam, kde dominoval Miloš Zeman. Pan profesor vyjel na severní Moravu a snažil se tady získávat hlasy voličů. A to byla ta chyba. V regionech, které tradičně patří Zemanovi, nemohl podle Pečinky příliš uspět. Profesor Drahoš by prý udělal lépe, kdyby jel do krajů, kde mohl skutečně získat víc hlasů – v Praze, ve středních Čechách, v Jihočeském kraji, v Královéhradeckém kraji a v Libereckém kraji.

Celý komentář naleznete zde.

„Pachtit se po Ostravsku a oblepovat svými billboardy Jesenicko a Bruntálsko byl ze strany Drahoše nesmysl dělaný v dobré víře, že lidé ho tam neznají. No a co? Drahošovi mohl vyhrát tyto volby jen pronikavý výsledek v železném pásu České republiky, který od roku 1992 tradičně volil strany středu a hlavně pravice. Sahal od Českých Budějovic přes střední Čechy, Prahu, Liberecko a Královéhradecko. Na Moravě zase od Brna přes východní část hranic až k Valašsku. Jiří Drahoš v těchto pásech voličské podpory buďto zvítězil těsně, nebo vůbec,“ podotkl Pečinka.

Jestliže Drahoš prohrál jen o necelých 153 tisíc hlasů, lze říci, že je mohl získat, kdyby oslovil ještě více lidí ve větších městech, kde jsou lidé znechucení z toho, co předvádí Miloše Zeman. Jenže Drahoš nedokázal ve větších městech přesvědčit asi 20 procent voličů Marka Hilšera a Pavla Fischera, aby ve druhém kole volili právě jeho. Zeman naproti tomu ukázal svou sílu. Pečinka staronovému prezidentovi složil poklonu. „Miloš Zeman podal vzhledem ke svému věku a jiným omezením výkon na hranici svých možností,“ uzavřel komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…