Proč imigranty pouštíte dál? Vždyť k tomu není důvod, sdělilo Rakousko Řekům

03.03.2016 12:02

Podle rakouského ministra zahraničí Sebastiana Kurze by Řecko nemělo migranty pouštět dál do Evropy, protože k tomu není žádný důvod. Navíc by tento krok pomohl oslabit migrační proud do EU, protože by uprchlíci ztratili perspektivu života v bohatém Německu. Kurz to prohlásil v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung, uvedl server iDNES.cz.

Proč imigranty pouštíte dál? Vždyť k tomu není důvod, sdělilo Rakousko Řekům
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

Rakouský ministr také uvedl, že otevřít v létě 2015 hranice a umožnit běžencům, aby pokračovali v cestě napříč EU, byla závažná chyba, kterou je nutné rychle napravit.

„Pro útěk z Řecka neexistuje žádný důvod. Není proto možné, aby ti, kterým se podaří dostat do Řecka, mohli automaticky pokračovat dál,“ řekl.

Celý text je ZDE

Podle něj je Vídeň připravena pomoci Aténám při zvládání uprchlické krize. Připomněl však, že Rakousko, které má 8,5 milionu obyvatel, dokázalo loni i bez mezinárodní pomoci přijmout 100 000 uprchlíků, zatímco v jedenáctimilionovém Řecku jich nyní je 25 000.

Kurz označil za absurdní, že běženci na řecko-makedonské hranici demonstrují za to, aby se dostali z členské země EU do nečlenské. „Musíme přece čestně přiznat, že tady nejde o hledání ochrany, ale o hledání lepší ekonomické budoucnosti,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…