Pročpak má pan Drahoš takový strach? Kvůli debatě u Soukupa se spustila přestřelka na síti

28.12.2017 19:51

V debatě prezidentských kandidátů 2. ledna na TV Barrandov má s kandidáty debatovat mluvčí současného prezidenta Jiří Ovčáček. Některé kandidáty to překvapilo a Jiří Drahoš nejenže zrušil svou účast, ale ještě vše rozmázl na sociální síti.

Pročpak má pan Drahoš takový strach? Kvůli debatě u Soukupa se spustila přestřelka na síti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš proto účast na takové diskusi považuje za zcela zbytečnou. „Před zákonem jsme si v kampani rovni,“ řekl. Jeho tým proto TV Barrandov poslal zprávu, v níž prý specifikoval, kterých debat se Jiří Drahoš účastní.

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš tak na svém facebookovém účtu zveřejnil, co přesně stálo ve zprávě, kterou jeho tým adresoval TV Barrandov. „Jiří Drahoš je připraven diskutovat se všemi prezidentskými kandidáty včetně kandidáta Miloše Zemana. Diskuse s panem Ovčáčkem se ale nezúčastní, neboť pan Ovčáček na prezidenta nekandiduje. Pokud Vaše televize na účasti pana Ovčáčka trvá, je Jiří Drahoš ochoten vyslat do diskuse svého mluvčího, stejně jako Miloš Zeman.“

Není to první Drahošův projev nechuti debatovat před prezidentskými volbami. Jiří Drahoš se prý vyhne i samostatným duelům se dvěma z největších rivalů. Jak připomněl server Blesk.cz, Jiří Drahoš se vymezil také proti duelům Blesk Zpráv „Boj o Hrad“ proti Michalu Horáčkovi a Mirku Topolánkovi.

Celý článek ZDE.

To se ale už neudržel mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Nejprve vyvrátil Drahošovo tvrzení, že by kohokoliv zastupoval, pozvání od pořadatele debaty bylo adresováno přímo jemu. A pak se Drahošovi vysmál, že má jen samé výmluvy, protože má strach.

Poté následoval výčet, koho všeho se Jiří Drahoš bojí. „Horáčka se bojí, Topolánka se bojí. A teď se bojí i mírumilovného Ovčáčka! Pročpak asi takový strach?“ napsal na svém Facebooku a dodal, že nechápe, co je na tom špatně.

Posléze se prezidentský mluvčí zamyslel, s kým po protikandidátech a mluvčím prezidenta odmítne prezidentský kandidát Drahoš debatovat dále. Rozhodně prý nevypadá jako kandidát, který by byl ochotný debatovat s občany.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…