Protikorupční Janeček spolupracuje s kandidátem na prezidenta Dlouhým

01.07.2012 18:24

Vladimír Dlouhý, bývalý ministr průmyslu a obchodu, který bude kandidovat na prezidenta, začne spolupracovat s ředitelem Nadačního fondu proti korupci Karlem Janečkem. Informuje o tom deník Insider.

Protikorupční Janeček spolupracuje s kandidátem na prezidenta Dlouhým
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Deník Insider ve svém pondělním vydání píše, že má jít o zcela nový fond, který se rozjede letos na podzim. "Bude se to jmenovat Nadační fond pomoci. Tento týden se specifikoval jeho záměr: pomoc lidem, kteří se ocitli v hmotné nouzi ne vlastní vinou," řekl na dotaz Aktuálně.cz tajemník Karla Janečka Tomáš Marada.

Musí souhlasit správní rada

Dlouhý svou účast ve správní radě nového fondu potvrdil. "Pan Janeček se na mě obrátil, jestli bych mu nešel do správní rady fondu, který s bojem proti korupci nesouvisí, je to nový nadační fond pomoci," uvedl. Jak vysvětluje Janečkův tajemník Marada, fond se chce zaměřit na "pomoc lidem, kteří se ocitli v hmotné nouzi ne vlastní vinou".

"Například když se někdo octne pod tlakem exekutora třeba tak, že do toho spadnou rodiče člověka, který prohrává v kartách a zároveň u nich má trvalé bydliště, a exekutor obstaví dům i nábytek - takový konkrétní případ už tam je. A ti lidé třeba nemají ani na právníka. Takže by se jim nabídlo třeba zaplacení právní poradny," upřesnil Dlouhý.

S poskytnutím pomoci v každém konkrétním případě by musela souhlasit správní rada, ve které právě Dlouhý zasedl. Fond sice hodlá sbírat příspěvky, zatím ale jsou to peníze jen Karla Janečka. "Zatím jediným, kdo je připraven a bude vkládat finanční prostředky, bude pan Janeček," doplňuje bývalý ministr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…