Průzkum: Většina lidí souhlasí se Zemanem. Chtějí na hranicích plot a v ruce mít zbraň

05.08.2016 10:20

Čeští občané chtějí plot na hranicích a kvitují i pořizování střelných zbraní. Vše v důsledku migrační krize. Na průzkum mezi lidmi poukázala agentura SANEP, jež jej provedla pro deník Blesk.

Průzkum: Většina lidí souhlasí se Zemanem. Chtějí na hranicích plot a v ruce mít zbraň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

O plotu na hranicích i o pořizování střelných zbraní hovořil v neděli v pořadu S prezidentem v Lánech Miloš Zeman. „Já bych se sám v případě nutnosti, tedy velké migrační vlny, ani tomu plotu nebránil,“ uvedl. A na jeho stranu se přiklonilo 60 procent lidí, kteří by plot považovali za účinný. Zeman v pořadu také vyzval občany, aby si pořídili zbrojní průkazy a zbraně s sebou i nosili. O tom, že toto opatření posílí bezpečnost v České republice, je přesvědčeno více než 62 procent dotázaných. Podle průzkumu je také patrné, že lidé v souvislosti s řešením migrační krize příliš nespoléhají ani na Evropskou unii, ani na NATO. 

„V tomhle je naprosto bezpečné, že s ním bude většina lidí souhlasit. A ano, je to kalkul. Podpora zbraní je v mnoha zemích. Není ovšem jednoznačné, že zvyšují bezpečnost. Ty argumenty pro i proti jsou vyrovnané. Ve Spojených státech amerických, kde je nejsnadnější přístup ke zbraním, se neukazuje, že by to Ameriku kdovíjak chránilo, spíš naopak. Vzpomeňte na masakry na středních školách,“ uvedla k Zemanovým výrokům politoložka Vladimíra Dvořáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…